KORONAVİRÜSE YENİK DÜŞTÜ

ABD’de Müslümanlar Birliği Başkanlığı yapan Hendekli Burhan Satar hayatını kaybetti.

Uzun süre Amerika Birleşik Devletleri’nde Müslümanlar Birliği Başkanlığı yapan 87 yaşındaki Hendekli Burhan Satar, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hendek Kalayık Mahallesinde ikamet eden 87 yaşındaki Burhan Satar, geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı sebebiyle Hendek Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüs semptomları görülen Satar'a Kovid-19 testi yapılmış ve tedbir amacıyla göğüs tomografisi de çekilmişti. Tomografisinde koronavirüs bulgularına rastlanan Satar Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek Kovid-19 tedavisine başlanmıştı. Burada tedavisi devam eden Burhan Satar’ın dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumduğu öğrenilirken, Satar’ın ölüm haberini alan Ailesi, Dostları ve sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

EGEMEN BAĞIŞ BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Satar'ın vefat haberini eski Bakan Prag Büyükelçisi Egemen Bağış sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Bağış yaptığı paylaşımda, “Öğrenciliğimizin geçtiği ABD’deki ilk Türk camisi, Brooklyn Fatih Camii Başimamı ve Amerika Müslümanlar Birliği Genel Başkanı Burhan Satar Hocamız Hakk’a yürüdü. Mekânı cennet olsun. ABD’deki Türk toplumuna ve biz gençlere çok emek veren bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi. Satar’ın cenazesi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün defnedilebileceği öğrenildi.

28 Kas 2020 - 12:40 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.