Yaş günü ve teşekkür…

1951 yılında yayın hayatına başlayan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi ailesi olarak geçtiğimiz Cumartesi günü 68. yaş günümüzü kutladık.

Bu anlamlı günümüze bizzat katılarak bizimle birlikte olan, telefon, telgraf ve sosyal medya aracılığıyla mutluluğumuza ortak olan, sevincimizi bizlerle birlikte paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

***

Dile kolay, tam 68 yıl.

Neredeyse bir ömür.

Adapazarı Akşam Haberlerinin geriye dönük serüvenini anlatmaya kalksak, inanın sayfalar yetmez.

Kısaca özetlemek gerekirse, Sakarya’nın ilk günlük yerel gazetesi olma özelliğini taşıyor.

1951 yılında Sakarya yerel medyasının duayen ismi Selami Savaş tarafından kuruldu. Sonrasında el değiştirerek 1987 yılında Kemal Özden’in, 1999 yılında ise oğlu Abdullah Özden’in idaresinde yoluna devam etti.

2018 yılında ise genç kuşak İş İnsanı Mustafa Sarı kardeşimizin yönetimine geçti…

***

Adapazarı Akşam Haberleri 68 yılda birçok gazeteci için adeta okul oldu.

Selami Savaş, Kemal Özden, Muzaffer Şatır, Orhan Balaban, Zekai Erdal Işık, Teymur Ateşli, İlhan Uygun, Abdullatif Uysal, Abdullah Çelik, Fikri Okur, İslam İris, Atilla Elibol, Yusuf Karasu, Murat Uygun gibi isimler bu gazetede yetişenlerden bazılarıdır…

***

Şehrin en uzun soluklu gazetesi olan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi, bugün de birçok ismi bünyesinde barındırıyor ve adeta bir okul gibi gazeteci yetiştirmeye devam ediyor.

Yayın Kurulu’nda Güven Hasbaş, İsmail Erken ile birlikte görev yapıyoruz.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini ise başarılı bir Gazeteci olan Sedat Balta yürütüyor.

Editörlerimiz Serhat Saruhanoğlu, Simgenur Batıhan, Muhabirlerimiz R. Kaan Oktar, Murat Solmaz, Sibel Bulut, Nazile Akarsu, Alperen Durmuşkaya, şehrin nabzını tutan, birçok özel habere imzasını atan genç yetenekler olarak gazetemiz bünyesinde görev yapıyor.

Sosyal medya editörlerimiz Sipan Botan, Nisa Çoban da branşlarında gelecek vaat eden isimler olarak öne çıkıyor.

Spor Servsi’nde camianın yakından tanığı deneyimli isimler var. Utku Kaynar ve Hasan Gökdemir.

Gazetemizin görsel anlamdaki vitrinini, Grafikerlerimiz Feyyaz Çelebi ile Buse Koç hazırlıyor.

Sibel Can kızımız, Muhasebe ve İdari İşleri son derece disiplinli ve düzenli olarak yürütüyor.

***

Değerli okurlar…

Sakarya’da 7 ayrı günlük gazete yayınlanıyor.

Gazeteler günümüzün ekonomik koşullarında çok zor şartlar altında yayına hazırlanıp sizlere ulaştırılıyor.

Dileğimiz o dur ki, nüfusu 1 milyon 11 bine ulaşan Sakarya’da okur sayımızın yanı sıra, reklam verenlerimizin sayısının çoğalmasıdır…

Yerel gazeteler bulundukları şehirlerde önemli görevler yerine getirdiği inkar edilemez.

Gazeteler, kamu adına araştırır, sorgular ve sorunların çözümü, hizmetin çoğalması, hızlandırılması için eleştirir, öneri ortaya koyar, vatandaş ile idare edenler arasında önemli bir köprü görevi görürler.

Yani, sonuçta gazeteler bir ticari kuruluş olsa dahi, kamu adına görev yapar.

Bu nedenledir ki, Sakaryalı hemşehrilerilerimizden rica ediyoruz.

Lütfen, satın alarak, reklam vererek yerel gazetelere sahip çıkmayı ihmal etmeyin.

Hergün mutlaka bir veya daha fazla yerel gazeteyi okumaya gayret edin…

Sizler, yerel gazeteleri okuyarak, reklam vererek sahiplendiğiniz sürece, gazeteler sizler adına çok daha güçlü bir şekilde yayın hayatlarına devam edeceklerdir…

Bu vesile ile şahsıma ve mesai arkadaşlarıma mesleklerini icra edebilecekleri, özgür gazetecilik yapabilecekleri ortamı sunan değerli kardeşim, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mustafa Sarı’ya teşekkür ediyor, hep birlikte nice başarılı yıllara diyorum…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Turan Çatalbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.