TIKIN HERKESİ EVİNE…

Koronavirüs ya da Covid-19 adı her ne zıkkımsa…

Bulaşıcı bir hastalık…

İnsandan insana hızlıca yayılıyor.

Devletin resmi verilerine göre ölü sayısı 168...

Beklentiler bu hafta sayının pik olacağı yani zirve tırmanışı yapacağı yönünde.

Biz hala meselenin ne kadar ciddi olduğunun farkında değiliz!

Sokaklardayız…

Banka kuyruklarında, markette ödeme kuyruğunda hatta ve hatta parklarda dip dibeyiz.

Kendi sağlığımızı, sevdiklerimizin sağlığını düşünmek için illa kolluk kuvvetine, illa yasak denmesine mi ihtiyaç duyuyoruz?

Zorunluluktan dışarı çıkanları ayrı tutarak soruyorum bu soruyu; Ey insanoğlu parkta, banka kuyruğunda dip dibe olmasan ölür müsün?

Mevcut davranışınla sen değilsen bile sevdiklerini hastanelik edeceksin…

Sürecin başından bu yana çoğunluk OHAL istiyor. Ya da tam karantina…

Yasak olmadan, birileri bize dikte etmeden kendimizi düşünemiyoruz. Bu sebeple kendini düşünmeyenler için sokağa çıkma yasağı kesinlikle gelmeli.

Alışık olmayan bünyeye uygun değil kendi rızamız ile izole olmak. (Tekrar ifade ediyorum yazdıklarım zorunluluktan dışarı çıkanlara yani işe gidenlere değil)

Hükümetin açıkladığı ekonomik tedbirler kesinlikle yeterli değil. En azından daha kapsayıcı olabilirdi..

Açıklanan ekonomik paket herkesi kapsamıyor. Devlet bu dönemde bile kendi alacağının peşinde. SGK prim ödemelerini dükkanları kapalı olanlar nasıl ödeyecek? Meselesi saatlerce süren toplantılarda konuşulmamış anlaşılan…

Sadece SGK ödemeleri de değil, çiftçi tarlasını nasıl sürecek? Küçük esnaf evdekal çağrısı bitene kadar yaşacak mı? Soruları da cevap bulamadı…

Hükümetin açıkladığı ekonomik tedbirlerin yetersizliğine rağmen, olabildiğince tedbirimizi almaktan bahsediyorum. Sağlığımızı kaybetmenin bedelini hiçbir ekonomik tedbir karşılamaz…

Yeri gelmişken ifade etmeliyim. Virüsü bahane edip fırsatçılık yapanlara gösterilen tepkinin yarısı kadarda, kredi ya da teşvik almak isteyen esnaftan oda aidat borcu tahsil etmek isteyen oda başkanlarına da gösterilmeli. Hükümet bu hususta da karar almalı. Yoksa sözde esnaf temsilcisi odalar, krizi fırsata çevirmeyi sürdürecek.

Biz asıl meseleye dönelim. Sokağa çıkma yasağı alınmış davranabilecekken, sokaklarda sürtenler..

Meselenin ciddiyetinin farkında değilsiniz. Onu kesin ve net bir şekilde anladık. Kendinizi sevmiyorsunuz tedbirini alanlarda sizi sevmiyor. En azından sevdikleriniz için tedbir almayı deneseniz.

Son söz; Toplum olarak meseleyi yeterince özümseyemedik. Devlet yetkililerine seslenmek istiyorum. Alın hepimizi karantinaya. Biz kendi rızamızla, sağlığımızı korumayı beceremiyoruz. Tıkın herkesi evlerine. Dikin her mahallenin başına bir bekçi. Burnunu evinden çıkarana kesin cezayı. Hem virüs tehdidi ortadan kalksın hemde hazineye kaynak olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Hasbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.