DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜNDELİK YAŞAMIMIZI NASIL ETKİLEDİ?

Covid-19, Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde insanları ve günlük yaşantılarını olumsuz yönde etkilerken, başta internet olmak üzere dijital iletişim araçlarının hayatımızda çok daha fazla yer edinmesine neden oldu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜNDELİK YAŞAMIMIZI NASIL ETKİLEDİ?
Haber albümü için resme tıklayın

Dijital dünyada birkaç̧ yıl gibi kısa bir süre bile pek çok şeyi dönüştürmeye yeterken, öte yandan kolay kolay değişmeyen eşitsizlikler, insan hakları ihlalleri ve toplumsal, sınıfsal, etnisiteye, ırka ve cinsiyete dayalı ayrımcılıklar da tüm bunlara rağmen devam etti. Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Aslı İgit ile İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Özge Sayılgan’ın editörlüğünde yayımlanan “Dijital İletişim - Kuram ve Araştırmaları” adlı kitap, bu dijital dönüşümün gündelik yaşamda nasıl bir değişime ve dönüşüme yol açtığı konusunda rehber sayılabilecek bir kaynak olarak ortaya çıktı.

GÜNDELİK YAŞAM

Kitapta yeni medyanın sınırları ve tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırma potansiyeline vurgu yapan pek çok yaklaşıma karşın, bu iyimser bakışa şüphe ile yaklaşan ve iletişim araştırmalarının dijital döneminde de süregelen eleştirel yaklaşımlar da ele alındı. Kitap dijital dünyanın gündelik yaşam pratiklerine uyarlanmasının artık geride bırakılarak, gündelik yaşama yön verdiği ve hayatın sürdürülebilmesi için vazgeçilmez bir düzeye eriştiği bir zamanda hayatı yeniden sorgulatmayı, üzerine düşünülerek araştırılması için bir olanak üretmeyi amaçlıyor.

8 EYLÜL

Tüm online kitapçılarda 8 Eylül’den itibaren yerini alacak olan kitapta dijital sanat, sosyal medya ve Twitch canlı yayın platformu örneği, dijital aktivizm ve yeni toplumsal hareketler, dijital medya ve ticari sinema, Netflix içeriklerindeki etkileşim, öznellik sorunu ve yabancılaştırma, dijital oyunların ve çevrimiçi tüketimin üniversite öğrencilerine etkisi ile sanal müzeler gibi ilgiyle okunacak güncel birçok tartışma yer alıyor.

07 Eyl 2020 - 13:50 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.