CHP VE DEVA'DAN ORTAK AÇIKLAMA: AYNI ÇİZGİDEYİZ

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve parti yöneticileri, Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) İl Başkanı Mehmet Erdoğan’a il kongresi sonrası hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen iki İl Başkanı gündemdeki konular ile ilgili açıklamalarda bulundular.

CHP VE DEVA'DAN ORTAK AÇIKLAMA: AYNI ÇİZGİDEYİZ
Haber albümü için resme tıklayın

Keleş, “Türk Siyasetinin yeni partisi DEVA Partisine hayırlı olsun ziyaretine geldik. Sayın Başkanımızı ve yönetimini tebrik etmek istedik. Umarım Sakarya’mız için hayırlı olur. Yeni bir siyasi anlayış ile yola çıktılar. Sakarya’mız için iyi şeyler olacağını düşünüyoruz. Ziyaretimizde ülkemizin en büyük eksikliği olan demokrasi ve adalet üzerine konuştuk. Bunlar Türkiye Cumhuriyetinin en büyük sorunudur. Bu noktada aynı çizgide bulunduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

GÖRÜŞLERİMİZİ DİLE GETİRDİK

Erdoğan, “Ülkemizin en önemli siyasi partilerinden biri olan CHP’nin İl Başkanları ve yöneticileri teveccüh göstererek il kongresi sonrası ziyaret ettiler. Kenilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hem Sakarya’mızın hem de ülkemizin sorunları üzerine küçük bir sohbet gerçekleştirdik ve karşılıklı görüşlerimizi dile getirdik. Tekrardan partimize yaptıkları ziyaret için Sayın Ecevit Keleş’e teşekkür ediyorum” dedi.

DURUM ÇOK VAHİM

Bu zamana kadar gerçek vaka sayıları açıklanmadı ve millete gerçeklerden uzak bir tablo ortaya konuldu ama bunun hiçbir faydası olmadı. Hiçbir faydası olmadığı gibi milletten gizlenen gerçek sayılar milletin rehavete kapılmasına sebep oldu. Bugünkü oluşan tablodan o gün şeffaf olmayan açıklamalar etkili olmuştur. Geçtiğimiz günlerde 28-29 bin vaka açıklandı. Bu sayıları gerçek ise, doğru olduğunu kabul edersek, dünyada vaka sayısında ABD’den sonraki en yüksek vaka sayısına sahip ülke olduk. Tabii ki devlet ve hükümet belirli önlemler aldı. Fakat bu önlemlerin gün geçtikçe artan vaka sayıları sebebiyle yeterli olmadığını gösteriyor. Açıkçası artık vefat sayıları bile çok kuşku verici gelmeye başladı. Bağımsız kuruluşların açıklamalarına göre bu açıklanan vaka ve vefat sayısının çok olduğu noktasındadır ve bu çok vahim bir durum. ” dedi.

BİLİM KURULUNA UYULMALI

Erdoğan, “Bu süreçte yapılması gereken daha vahim sonuçlara yol açılmadan bu alınmış önlemlerin üzerine ilave önlemlerin alınmasıdır. Uygulanacak tedbir ve önlemlerin yanı sıra işsiz kalan vatandaşlara verilen desteğin arttırılması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha çok destek verilmesi gerekmektedir. Bu tedbirler ve önlemler kapsamında Bilim Kurulunu fazla yıpratmamak gerekiyor. Onların dediklerine uymalıyız. Ekonomik kaygıyı gözetmeden, önce insan sağlığı diyerek tavsiyeler veriyorlar. Bu verilen tavsiyelere hükümet yüzde 100 uymalıdır” dedi.

BİLİM KURULUNUN GÜVENİRSİZLİĞİ

Keleş, “Pandemi sürecinin başından beri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölüm ve vaka sayılarını açıkladılar. CHP’li belediyeler kendi ilçelerindeki ölüm sayılarını açıklamaya başlayınca dayanacak gücü kalmadı ve gerçek sayıları açıklamak zorunda kaldı. Bunu ulusal çıkarları korumak için yaptıklarını söylediler. Böyle bir yalan söyleyen bakanın hala koltukta oturması bir hakarettir. Bilim kurulunun gerçeği bilipte söylememesi özgür noktada görev yapmadıklarının ve Külliyenin Bilim Kurulu olarak görev yaptıklarının bir göstergesidir. Bu kadar vatandaş canını tehlikeye atarak yaşamaya çalışırken Bilim Kurulunun görevini yapmaması kabul edilemez. Siz Türkiye Cumhuriyetinin Bilim Kurulusunuz, Külliyenin değil! Sağlık Bakanı bildiği halde farklı veriler açıklıyor. Sizin güveniniz nerede? Siz adalette de aynısını yaptınız” dedi.

‘ÖYLE BİR DÜNYA YOK’

Keleş, “Şu anda büyük bir hilekârlık, aldatmaca ve insanları kandırmaca var. Bu sebepler eğitimi, sağlığı ve esnafı öldürdü. Öyle bir dünya yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burası Külliyenin Cumhuriyeti değil. Bu ülkenin şeffaflık ile yönetilmesi gerekmektedir. Vatandaşların Sağlık Bakanını istifaya davet etmesi, Cumhurbaşkanının ise Sağlık Bakanının görevine son vermesi gerekmektedir. Artık hastane kantinlerine yatak koyacak hale gelindi. Sakarya’mızın Vali’den Büyükşehir Belediye Başkanına kadar tüm yöneticilerinin hem test, hem de kontrolü sağlayarak bir 15 günlük kapanma getirmelilerdir” dedi.

27 Kas 2020 - 14:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.