SEVGİ

Kitap okurken bazen satırlar arasına kısa, ince, güzel sözler sıkışır. Bu sözler beni çok etkiler. Bazen bir kitapta çok az bulunur ama o kitaba değer katar.

Bu sözler beni çok etkiler, üzerinde bazen saatlerce bazen aylarca düşünürüm. Bu da öyle bir bölüm. Cengiz Aytmatov'un, Toprak Ana kitabını okurken, bilge bir köylü kadının şu sözleri beni çok etkiledi ve aldı beni bir düşünce.

“Bugün kendi kendime diyorum ki, eğer dünyadaki bütün insanlar, o gün bizim köyde olduğu gibi hep iyi şeyler düşünseydiler, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını, eşlerini bizim kadar sevseydiler, belki bu savaşlar hiç çıkmazdı."

Evet gerçekten çocuklarını vs. çok sevseydiler savaşlar çıkar mıydı? Ey Amerikan halkı, ey Yahudiler, ey Ermeni halkı sizin liderleriniz, sizi hiç sevmiyor.

Sevseydiler dünyayı kana bulamazlardı. Bu leşlerin çocukları, babalarınız sizi sevmiyor, eşleriniz, kocalarınız sizi hiç sevmiyor,. Bakmayın özel günlerde gelen hediyelere, yenilen yemeklere. Eğer kalplerinde bir miskal insan sevgisi ve ailelerine karşı sevgi besleselerdi bu savaşları çıkarmaz, bu dünyayı karıştırmaz, bu kadar masum gözyaşı dökmez, bu kadar terör örgütlerini bilmem ne adına desteklemezlerdi.

İngiliz ve Fransız gibi batılı ülkeler buna sizlerde dahilsiniz.

Suriye'de, Bosna'da, Libya'da, Irak ve Afganistan'da bu hayvanlıkları yapmazlardı.

Bu lider bozuntuları, çocuklarını kucağına alıp gerçek sevgi ve şefkatle kucaklasalar bu savaşlara sebep olmazlar, tırlarla, uçaklarla silah sevkiyatı yapmazlar.

Lütfen biraz empati, bu kalpleri kara insanları elinizin tersiyle bir kenara itin.

Bu yükü sırtınızdan atın.

Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yüksel Karahan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.