Sait Faik’e yer bulamadık

Vefadan bahsedip vefasız olunmasına,

Markadan bahsedip elimizde ki en önemli marka değeriyle ilgilenilmemesi kızdırıyor beni…

Adapazarı Belediyesi yıllar önce Sait Faik Abasıyanık adına bir park düzenledi. Parkın bulunduğu alana güzel bir heykeli dikildi. Sonrasında belediyenin park alanı olarak düzenlediği yerin vatandaşa ait olduğu ortaya çıktı.

Şimdilerde büyük üstadın adının verildiği park içler acısı durumda.

Büyük yazarın heykeli o mezbelelikten çıksın çağrıları sonrasında bir kültür derneğinin bahçesine taşınması kararlaştırıldı.

Olmaz, olamaz. Abasıyanık’ın anısı bir derneğin bahçesinde yaşatılmamalı.

Dernek yönetiminin iyi niyetini sorgulamak değil niyetim. Ancak Sait Faik Abasıyanık anısı, bir kültür ve yardımlaşma derneğinin bahçesinden daha farklı bir noktada yaşatılmalı.

Ağalar, beyler,

Sait Faik Abasıyanık okumadığınız belli. Sait Faik’in Adapazarı demek olduğunu anlasanız ne güzel olacak.

Sait Faik Abasıyanık veya Abasıyanık ailesine bir faydası olmayacak meselenin öneminin kavranması. Bir alan veya bölgede yapılacak özel çalışmayla şehrimizin tanıtımına katkı sunacağız. Farkında mısınız?

Gar Meydanı’nda, Atatürk Bulvarı’nın AKM tarafında velhasıl şehrin merkezi noktasında her şeye yer bulduk büyük yazarımız Sait Faik Abasıyanık’a yer bulamıyoruz.

Adapazarlı bir yazar, Adapazarı’nı yazmış ve dünyanın sayılı isimlerinden birisi olmuş.O’nun anısını yaşatamıyoruz koca şehirde…

Kabak heykeline, petekli bal dükkanına, boyacıya, simitçiye velhasıl işimize gelen her şeye yer bulduk Abasıyanık’ın hatırasını yaşatacağımız bir yer bulamadık öyle mi?

Sait Faik Abasıyanık ateist olsa, yazılarında komünizmi falan övseydi anlayabilirdim belki bugün yapılan vefasızlığı. Amma velakin bizim Sait Faik Abasıyanık doğup büyüdüğü şehri, güzel Türkçesi ile edebiyat dünyasına nakşetti.

Sait Faik Abasıyanık doğup büyüdüğü, şehrini yazdığı için mi heykelini konduracak, anısını yaşatacak yer bulunamıyor? Diye sorgulamak istemiyorum.

Adı yaşatılmak isteniyor. Sokağı düzenlendi. Bunlar yeterli mi sizce?

Bence yetmez.

Sait Faik Abasıyanık anısına daha farklı işler yapılmalı.

Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan mezbelelikten heykeli alınıp Gar Meydanına nakledilerek işe başlanabilir.

Daha önce çağrımı sadece Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya yapmıştım. Şimdi aynı çağrıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, İl Kültür ve Turizm Müdürüne de yapıyorum.

Lütfen şehrimizin önemli simgelerinden birisinin adını hak ettiği şekilde yaşatalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Hasbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.