PARTİSİ ÖNEMLİ DEĞİL KİŞİLİĞİ ÖNEMLİ

Yaklaşık iki yıl oldu… Yerel seçimlerin ardından belediye başkanları gaflarıyla, iş yapıp-yapmadıklarıyla gündeme geldi. Birçok şey yazıldı-çizildi.

Sakarya dışındakileri sadece ve sadece basın nasıl yazdıysa öyle bildik. Doğru ya da yanlış… Ama biz Sakarya’da neyin, ne olduğunu çıplak gözle ve araştırarak yakınan biliyoruz.

Türkiye’de ekol olan, son iki yıldır belediye başkanlığı yapan insanların içinde ben hiç düşünmeden üç belediye başkanı sayarım.

Kim onlar derseniz! Biri ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, diğeri İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU, diğeri ise SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE’dir.

Nedenlerine gelince; belki de olumlu-olumsuz bir sürü şeyler sıralayabiliriz. Lakin bu belediye başkanlarını öne çıkaran sadece belediye başkanlığı yapmayıp, kendi illerini sanki bir devlet mantalitesiyle yönetmeleri ve hizmet etmeleridir. Hiçbir zaman alışageldiğimiz tarzda ‘BEN’ dememeleri, her zaman ‘BİZ’ demeleri zaten olayın çözümlemesi olmuştur.

Gelelim bu düşüncemizi oluşturan ana unsurlara…

Vakıf olduğumu düşündüğüm Sakarya Büyükşehir’den örnek vererek ve inandığım şeyleri söyleyerek yazmaya çalışacağım.

Belediyecilik denince aklımızdaki tüm ezberler bozuldu bu iki yıllık sürede. Hepimizi iyi biliriz; daha önceki belediye başkanları ‘biz yol yaptık, çöp topladık, kaliteli su getirdik, hizmet ettik’ diye övünürlerdi. Ve tabi sonra ezber bozuldu. Başkan Yüce ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri daha somut bir hale büründü. Hizmetler, sadece sözle anlatılmakla kalmadı, istatistiksel olarak ve bütçe görüşmelerinde rakam verilerek ortaya konmaya başladı. Diğer ekol belediyeler de aynısını yapmakta.

Kısaca söylemek istediğim şudur; Sakarya Büyükşehir Belediyesi daha önce gördüğümüz ezberlerin dışına çıkarak hizmet ve yatırımlarla konuşmaya başladı.

Örnekleme yapacak olursak Türkiye’de her kesimin şikayet ettiği ‘KİT’ satışlarına bakalım. Bu işletmeler Sakarya’da geri dönmeye, belediye tarafından işletilmeye başlandı. BELPAŞ gibi.

Yeni dönemde hem belediyeye gelir getirecek, hem istihdam sağlayacak girişimler yapıldı. Sakarya, Başkan Ekrem Yüce’nin girişimleriyle Türkiye’de sadece 4 ile izin verilen endüstriyel kenevir ekiminin yapıldığı illerden biri oldu.

Her fırsatta önemini dile getirdiğimiz tarım konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi farkını yine gösterdi. Kısa bir süre önce Tarım A.Ş. kuruldu.

Yine bu dönemde Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası ilimizde yapıldı. Tüm dünya Sakarya’yı tanıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı, şampiyonayı yüz akıyla tamamlamakla kalmayıp, 2021 yılında yapılacak bir dünya şampiyonasını daha ilimize kazandırdı.

Başkan Yüce, şehre katma değer katacak birçok yatırıma da start verdi. Sigorta Köprülü Kavşağı, ikinci otoban çıkışı ve daha niceleri…

Ancak, Ekrem Yüce deyince bence en önemlisi şehre gerçek bir vizyon kazandırmak için verdiği mücadeledir. Ve takdir edilmelidir.

“Bende kusur ararsanız 99 tane bulursunuz” derler. Biz, güzel bakarsak güzel görürüz. Kusur aramak değil yol göstermek olmalı zikrimiz.

İyi haftalar......

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yazarım Bak - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.