‘VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ’

DİSK Emekli-Sen’e açılan kapatma davasına bir tepki de, Sakarya Şube Başkanı Mehmet Çetin’den geldi. Çetin, “Spartaküs'ten bugüne süren hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz aktörü olarak hak ihlalinin olduğu her yerde direneceğiz” dedi.

ÖZEL HABER / NAZİLE AKARSU

‘TARİHİN KÖŞE TAŞIYIZ’

DİSK Emekli-Sen’in kapatılması için dava 17 Aralık’ta Ankara 25. İş Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak. Davayla ilgili açıklamalarda bulunan DİSK Emekli-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Mehmet Çetin, “Biz, Türkiye emeklilerinin temsilcisi, 13 milyon emeklinin sesi olan bir sendikasıyız. Ne var ki, bugün bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sisteminde, iktidarın istekleri doğrultusunda sendikamız türlü oyunlarla kapatılmaya, örgütlü mücadelemiz engellenmeye,13 milyon emeklinin sesi bastırılmaya çalışılmaktadır. Sendikamızı kapatmaya cüret edenler bizlere sendika kuracak nitelikleri taşımadığımızı söylemektedir. Ancak bizler biliyoruz ki; 19. yüzyıldan bu yana süren sendikal mücadele, haklar mücadelesi tarihinin köşe taşlarından biridir. Bugün sendikamızın kapatılması için sahnelenen bu oyun, haklar mücadelesi tarihine bir saldırıdır. Verilen bu karar, dünya tarihinde adeta üç asır öncesine bir geri dönüşün provası niteliğindedir” dedi.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Çetin, “Emekliliğin önüne bir engel daha çıkaranlar, kıdem ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm sosyal güvenlik haklarımızın elimizden alınması için torba torba sömürü paketi çıkaranlar bilsinler: Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz! Biliyoruz ki; sendikal hareket ve insan hakları mücadelesi tarih boyunca birbirlerini etkileyerek ve büyüterek ilerlemiştir. Bugün bu tarihin aktörleri olan emekliler dünyanın her yerinde; Belçika'da, İtalya’da, Fransa'da bir araya gelmektedir; örgütlenmektedir. On yıllardan bu yana emekliler ulusal ve uluslararası düzeyde sendikalaşmaya devam etmektedir. DİSK Emekli-Sen; sendikaların tarih boyunca işçi sınıfı hareketi içinde ve insan hakları mücadelesinde önemli bir yer tuttuğunun bilincinde; sendika olarak tanınma mücadelesi vermekteydi. Kapatılma kararı sonrası bu mücadeleden vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyor. Biz emekliler, bin yıllardır süren sömürü ve zulme direnme geleneğini bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden devraldık. Vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘AHİRETE BIRAKMAYACAĞIZ’

Çetin, “Bizler, DİSK Emekli-Sen olarak; Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret almanın, emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil; milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlenmesinin, emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi için acilen bir intibak yasasının hayata geçirilmesinin, emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorunun bir an önce eşitlikçi bir biçimde çözüme kavuşturulmasının, sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve kamusal sağlık hizmetinin sağlanmasının, emeklilikte yaşayabileceğimiz güvenli çevre şartlarının oluşturulmasının, toplumla ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının, bizleri ilgilendiren her türlü politikanın hazırlanma sürecine aktif olarak katılmanın ve tüm bunlar için toplu sözleşmeli sendikal hakkımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyi bir an olsun düşünmedik; düşünmeyeceğiz. Bizler ekonomik, siyasi, toplumsal her alanda işçilerle, emekçilerle, emeklilerle, insan hakları ihlallerine maruz bırakılan her kesimle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 13 milyon emeklinin sesini bastıramayacaklar! Emekliler hesaplaşmayı ahrete bırakmayacaklar! DİSK Emekliler Sendikası'nı susturamayacaklar” dedi.

SPARTAKÜS’TEN BUGÜNE

Sendikalarının meşruiyetini 13 milyon emekli yurttaştan aldığını söyleyen Mehmet Çetin, “Biz, DİSK Emekliler Sendikası; Spartaküs'ten bugüne süren hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz aktörü olarak hak ihlalinin olduğu her yerde direneceğiz! Dünyayı işçilerin, emekçilerin, emeklilerin mücadelesi kurtaracak! Dünyayı enkaz altından çıkarılan çocukların hayata tutundukları o küçük elleri kurtaracak! 13 milyon emeklinin sendikasını dört duvar ve bir kapıdan ibaret sananlar o kapıya kilit vurmak istemekte haklılar. Aldanıyorlar! Emeklilerin olduğu her ev, her mahalle, her sokak, her alan sendikadır. Her bir emekli yurttaşımızın zihni ve fikri sendikadır. Ellerimizin ve yüreklerimizin bir araya geldiği her an sendikal mücadele yükselmektedir. Sendikal mücadelemiz yükselecektir! Vardık, Varız, Var olacağız!” ifadelerini kullandı.

21 Kas 2020 - 10:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İhsan DENİZ - Örgütlü güç yenilmez, yenmenin tek yolu böl, parçala, yönetir.

KARANLIK çağları özleyenlere inat. BİRLEŞE, BİRLEŞE, faşizmi yeneceğiz.

Direnci inancı olanlara selam olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:32