SAKARYA’YA BÜYÜK YATIRIM

Pandemi sürecinde Sakarya’ya büyük bir yatırım yapan Del Lago firma yetkilisi Ardahan Akbıyık, “Bizim şehrimiz hem konumu, hem de doğası ile gerçekten bir cennet. Bizler Sakarya’nın kalkınmasını ve buradan tüm halkımızın yararlanmasını istiyoruz. Bu kötü süreçler elbet geçecek, fakat bizim yaptığımız işler baki kalacak” dedi.

SAKARYA’YA BÜYÜK YATIRIM
SAKARYA’YA BÜYÜK YATIRIM
+7
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER - HİLAL KARINCALI

Eski Saraçoğlu Tesisleri’nin bulunduğu alanda yapımına devam edilen Hotel Del LagoSapanca’da sona yaklaşıldı

“İDDİALIYIZ”

Büyük bir projeye imza atan Ardahan Akbıyık, “Yaklaşık 2 senedir bu sektörde yer alıyoruz. Daha önce de yapmış olduğumuz bir otelimiz var ve burası da ikinci projemiz. Kısa sürede tamamlayıp hizmet vermeye başlayacağız. Buranın tarihi bir dokusu var. Bu bölgede bu konsepte sadece bizim otelimiz var. İddialı ve başarılı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tüm çalışmalarımız tamamlandığında gerçekten şehrimize de, kendi halkımıza da çok büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

“HER ŞEYİ ÖZENLE TASARLADIK”

Otelin konseptine ve işleyişine değinen firma yetkilisi Ardahan Akbıyık, “İnsanların gelip dinlenebileceği, kendilerini özel hissedebileceği bir yer yaptık. Şehir oteli standartlarının çok üstünde bir yer. Yataklardan banyolara kadar her şeyi özenle tasarladık. Asma katlı odalarımız var ve odalarımızın tan ortasına göl manzarasını görebilecekleri noktaya jakuzi koyduk. Ultra lüks bir proje oldu. Bu çizgide bulunduğumuz noktada rekabet edebileceğimiz bir firma yok. Gölün karşısında yıllardır faaliyet gösteren oteller var. Fakat bazı odalarımız fiyat açısından da, kalite açısından da daha yüksek. Çünkü burada butik işleyişi de var. Biz odalarımıza koyduğumuz şampuanları da İtalya’dan gidip aldık. Kullandığımız her ürün özenle seçildi” ifadelerini kullandı.

“SAPANCA GÖLÜ BÜYÜK BİR NİMET”

İnsanların kendilerini özel hissedebileceği bir yer amaçladıklarını söyleyen Akbıyık, “Sakarya, İstanbul’un arka bahçesi. İnsanlar, doğayla iç içe olmayı istiyorlar. Bu sebeple bu bölgeleri tercih ediyorlar. Sakarya’nın elinde büyük bir nimet var ve bu Sapanca Gölü. Dışarıdan gelen insanlar karşı tarafta bulunan bungalovlara geceliği yüksek miktarda bir ödeme yapıyorlar. Bunun içerisine hiçbir şey de dahil değil. Biz burada bunu otel konseptinde insanlara sunuyoruz. 11 adet butik şeklinde bahçeli villalarımız var. Kişilerin buraya gelip, burada gerçekten rahat etmesini istiyoruz. Aileden ziyade daha çok çiftler için tasarladık. Balayı oteli gibi de düşünebilirsiniz” dedi.

“ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Neden Sakarya’ya böyle bir yatırım yaptıklarını açıklayan Ardahan Akbıyık, “Otel, restaurant, düğün salonu ve kafeterya olmak üzere dört alanımız var. Bir alanımıza da plaj yapmaya çalışıyoruz. Sakarya’nın en iyi reklamı burası olacak. Vergilerimiz Sakarya’ya ödenecek. Şehir otellerinin getirisinin üç katı fazlası bir oran bekliyoruz. Biz Sakarya’ya yatırım yapıyoruz. Ben gücüm, imkanım varsa yine bu şehir için harcarım. Misal ev almak istiyorum diyelim gidip başka bir şehirden değil, yine Sakarya’dan alırım. Bizim insanımız kazansın, bizim esnafımız kazansın. Konumu ve doğası gereği çok güzel bir şehre sahibiz. Bizim şehrimize sahip çıkmamız ve şehrimizi kalkındırmamız gerekiyor. Herkesin de bu bilinçle iş yapmasını öneriyorum” şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

İstihdam noktasında büyük oranda katkı sağlayacaklarını ifade eden Del Lago firma yetkilisi Ardahan Akbıyık, “Burada toplam 75-80 personel çalışacak, bu çalışanlarımızın yine çoğu kendi şehrimizin insanı olacak. Kullandığımız gıdalar yine şehrimizden temin edilecek. Örneğin köy kahvaltısı vereceğiz ve bu ürünlerin hepsi köylü halkımızdan temin edilecek. Sakarya’da yaşayan üreten her vatandaşımızın bize de katkısı olacak, bizim de onlara katkımız olacak. Hepimiz birlikte çalışacağız, hep birlikte katkı sağlayacağız” dedi.

“ÖNLEMLER ALMIŞTIK”

Pandemi sürecinde olumsuz etkilendiklerini ifade eden Akbıyık, “Pandemi sürecinde evet işlerimiz aksadı, zarara da uğradık fakat ne olursa olsun projemizi durdurmadık. Bu süreçte yaşanan finansal dalgalanmalar bizi hasara uğratsa da, bizim risk için aldığımız önlemler vardı. O doğrultuda hareket ettik. Otelimizi Eylül ayında faaliyete geçirmeyi hedefliyorduk, bu süreçten dolayı süresi biraz uzadı. Gerekli malzemeleri temin etme noktasında problem yaşadık, fakat çok şükür hepsini hallediyoruz. Bu olaylar geçici, fakat bu proje baki kalacak. Zaten her zaman bir iş yapmadan önce çeşitli risk gruplarına göre almış olduğumuz önlemler vardı. Planlı bir şekilde ilerlediğimiz için kısa sürede toparladık” şeklinde konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Sakarya dışında başka şehirlerin ekonomisine de katkı sağladıklarını söyleyen Ardahan Akbıyık, “Dışarıda kullandığımız taşları Mardin’den getirdik. Yine aynı şekilde taşları döşeyecek ustalarımız da Mardin’den geldi. Burada görmüş olduğunuz her ürün kendi yerinden getirtildi. Malzemeleri kullanacak ustalar da yine işinin ehli ustalardan seçildi. Projemizi büyük bir titizlikle tamamlıyoruz. Kendi halkımızın yanı sıra bizler başka şehrin insanına da katkı sağlıyoruz. Biz aynı zaman da ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyoruz. İçerde yaklaşık 16-17 taşeron firma ile çalışıyoruz. Fakat bunların çoğu Sakarya’dan” dedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”

Düğün salonu ile ilgili yapacakları çalışmaları dile getiren Ardahan Akbıyık, “Düğün salonumuz yaklaşık 1500 kişi kapasitesinde. Bu konu ile alakalı organizasyon firmaları ile görüşmeler sağladık. Tabi tercihimiz yine kendimiz yapmak oldu. Bunun sebebi ise kaliteden ödün vermemek. Bir organizasyon firmasının yaptığı iş ile bizim yaptığımız iş elbet bir olmayacak. Kendi işimiz olduğu için bizim daha fazla özenme durumumuz var” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA MUTFAĞI OLACAK”

Dünya mutfağı konsepti ile bir açığı daha kapatacaklarını ifade eden Akbıyık, “Restoran bölümümüzde dünya mutfağı olacak. Bu güzergahta insanların geçerken durup yemek yiyebileceği bir yer yok. Biz bu açığı da burada kapatacağız. Sakarya’da işini gayet güzel yapan şeflerimiz var. Yine mutfağımızda bu şeflerimiz çalışacak. İyi olan ustalara ulaştık, gerekli görüşmeleri sağladık. Detaylı bir çalışma yaptık. Bizim için, Sakarya için gerçekten katkı sağlayacak bir yatırım yapıyoruz. O yüzden her detayı ile yakından bizzat kendimiz ilgileniyoruz” dedi.

“GÖLÜN SAKARYA KIYISI AYDINLANACAK”

Sapanca Gölü’nün Sakarya kıyısının değerlendirilmediğini ve karanlık bırakıldığını dile getiren Ardahan Akbıyık, “Sapanca Gölü’nün hep Sapanca tarafı geliştirilmeye çalışıldı. Şimdi buradan karşıya baktığınızda her yer ışıl ışıl, fakat karşıdan buraya baktığınızda burası karanlık. Gölün bu kısmı kullanılmadı ve insanlara burası hissettirilmedi. Sapanca Gölü’nün Sakarya kıyısını canlandırmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki bu da olacak. Konum olarak iyi bir nokta, ortada bir yer. Faaliyete geçtiğimizde Sapanca kıyısından bakıldığında burası daha aydınlık bir yer olacak” şeklinde konuştu.

26 Eki 2020 - 10:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bahri Albayrak - Hayırlı olsun , sakaryanın en güzel yeri ve şehre çok yakın1976 yılbaşı semiha yankı program yaptı bayramlar hep dolu istanbuldan arkadaş gurubu olarak odalar tutulur ve herkes çok iyi tatiller yapardı kamping vardı çay bahçeleri vardı .ALLAH BOL KAZANÇLAR VERSİN BİR GÜN BENDE KONAKLAMAYI İSTERŞM HELE BİR AÇALIM. BAŞARILAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ekim 10:10