PAZARLAR ÖCÜ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, virüsün sadece pazarda olmadığını, marketlerin de aynı şekilde denetlenmesi gerektiğini söyledi.

PAZARLAR ÖCÜ GİBİ GÖSTERİLİYOR
PAZARLAR ÖCÜ GİBİ GÖSTERİLİYOR
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER / ALPEREN DURMUŞKAYA

Kabacan: İnsanları pazar yerinden kaçırıp marketlere yönlendiriyorlar

PAZAR YERLERİ DAHA HİJYENİK

Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, “Maalesef Covid-19 dünyanın gündeminde olan bir hastalık. Bu hastalıkla mücadele etmemiz şart. Hastalığın sebebi veya sebepleri pazarcılar değil. Ancak görüyoruz ki, bu uygulamalar marketlerde yapılmıyor. Marketlerde de bu uygulamaların yapılması gerekiyor. Şimdi bakıyorsunuz pazarlar öcü gibi gösteriliyor. Marketlere göre pazaryerleri daha hijyenik ve sağlıklı. Her yerde hastalık var. Pazarlarda var, marketlerde var. Sadece pazar yerlerinde önlem alıp, marketlerde almamak doğru değil. Bu önlemin her yerde olması lazım. Biz alınan önlemlerle mutluluk duyuyoruz aslında. Biz de kendi önlemlerimizi alıyoruz. Buna rağmen marketler daha sevimli, sempatik gösteriliyor. Bu tamamen yanlış. Bunun açıklaması küçük esnafı, büyük esnafa ezdirmektir. İnsanları pazar yerinden kaçırıp marketlere yönlendiriyorlar. Bunu doğru bulmuyorum” dedi.

EKONOMİK EYLEM PAKETİ ŞART

Kabacan, “Pandemi esnafı kötü etkiledi. Son bir haftadır pazar yerlerinde doğru-düzgün müşteri yok. İnsanlar artık evden çıkamaz hale geldi. Esnafımızın bu şartlar altında dayanacak gücü kalmadı. Alınan kredilerin ödemeleri geldi. Yanında eleman çalıştıranlar, eleman paralarını vermekte zorlanıyor. Pandemi hem insanların ekonomisini etkiledi, hem de özgürlüğünü. Şartlar zorlandıkça, biz de zorlanıyoruz. En azından bu dönemde vergilerin, kredi ödemelerinin ertelenmesin istiyoruz. Ki esnafımız biraz da olsa rahatlasın. Devletin acil olarak ekonomik eylem paketi yapması lazım” ifadelerini kullandı.

GENELGEYE HERKES UYACAK

Başkan Kabacan, “Genelgeyi olumlu karşılıyoruz. Açıklanan kararlara tüm ülke olarak uymamız lazım. Sadece pazar yerleri değil. Minibüsçü uyacak, marketçi uyacak, fabrikalar uyacak. Bir sektörün uymasıyla olacak şey değil. Marketlerde hala insanlar meyvesini, sebzesini kendi seçiyor. Seçme olayı olmaması lazım. Kimse, kimsenin ellediği malı almaz. Bizde pazarda seçme olayı yok. Esnafımız eldiven takarak ürünleri poşetliyor. Bizim başlattığımız bir uygulama var. Esnafımıza HES uygulaması yapıyoruz. Eğer virüse yakalanan varsa kesinlikle tezgah açtırmıyoruz” dedi.

27 Kas 2020 - 09:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.