‘KIŞIN HALİMİZ HARAP’

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi esnafın ve vatandaşın sesi olmaya devam ediyor.  Son kısıtlama kararları sonrasında gazetemize konuşan şehir esnafları,  ayakta kalabilmek için devletten yeni destekler beklediklerini ifade etti.

‘KIŞIN HALİMİZ HARAP’
‘KIŞIN HALİMİZ HARAP’
+3
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER / NAZİLE AKARSU

Esnaf, yeni kısıtlama kararlarının ardından devletten yeni destekler bekliyor

‘KÖTÜ ETKİLEYECEK’

Ufuk Can Öksüz, “Kısıtlama kararı bizi çok kötü etkileyecek. Çünkü daha çok hafta sonları iş yapabiliyoruz. Çalışan insanlar alışverişlerini genellikle hafta sonları yapıyor. Hafta içinde belirli saatlerde, hafta sonunda tam kısıtlama var. Bizim yoğun olduğumuz saatlerde yasak var. Esnafın durumu ortada; kısıtlamalar bizi aşırı derecede etkiledi. Ben iki gündür neredeyse hiç müşteri almadan dükkânı kapattım. Keşke bu sokağa çıkma yasakları yaz aylarında yapılsaydı da salgın bu kadar yayılmadan önüne geçilseydi. Yapılmadı, olan yine biz esnafa oldu” dedi.

‘DESTEK VERİLSİN’

Gökay Otuk, “Esnaf sokağa çıkma kısıtlamalarından kötü etkilendi. Eğer sokağa çıkma yasağı olacaksa hafta içi de yasak olsun bu iş bitsin. Salgını bir an önce atlatıp işimize gücümüze dönmek istiyoruz. Çok zor günler geçiriyoruz. Devlet, bu süreçte esnafı rahatlatacak yeni destekler vermeli. En azından bu zor zamanlarda bize destek versinler. İş bu şekilde yürümez. Esnafı yaralamak, bölüp, parçalamak doğru bir şey değil. Esnafın kredi ödemeleri başladı, bu krediler nasıl ödenecek? En acil şekilde bir destek paketine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

‘KREDİLER ÖTELENSİN’

Fesih Keklik, “Hükümet sokağa çıkma yasakları için tam zamanında karar aldı. Vaklar artmış durumda, bu kararın daha önce alınması gerekiyordu. Elbette bu dönemler için bir strateji geliştirmesi gerekiyor. Hükümetin esnafa yönelik bir paket açıklaması gerekiyor. Çek ödemesi gelen esnaf var, bu ödemelerin ertelenmesi gerekiyor. Yeni destekler gelmezse esnaf artık evine ekmek götüremeyecek duruma gelecek. Eğer ödemeler ertelenmezse çoğu esnafın durumu harap. En azından 3 ay kredilerin ötelenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

KIŞIN HALİMİZ HARAP’

Mücahit Yılmaz, “Hafta sonları sokağa çıkma yasakları esnafı çok kötü etkileyecek. Masraflarımız, giderlerimiz var. Daha önce aldığımız kredilerin geri ödemeleri var. Esnaf, bu yükün altından nasıl kalkacak? Bir de yasakların ne kadar süreceği belli değil. Zaman belli olsa en azından esnaf ona göre bir bütçe ayırır, personelinin giderlerini ayarlar. Devletin acilen esnaf için paket yapması gerekiyor. Kiralarla ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bir düzenleme yapılmazsa esnafın bu kış aylarında hali harap” ifadelerini kullandı.

‘KISA BİR SÜRE İÇİN’

Sedat Adatepe, “Kısıtlamalardan esnaf çok kötü etkilenecek. Sağlığımız için iyi olacaksa mecburen katlanacağız. Aşı çalışmaları ile birlikte umut ediyoruz ki bu kısıtlamalar kısa bir süreç için olacaktır. Tünelin sonunda artık ışık görmek istiyoruz. Bu virüs artık bizi maddi olarak değil, psikolojik olarak da çok kötü etkiliyor. Devletin bu süreçte esnafı yalnız bırakmaması lazım” dedi.

‘AÇ İNSAN BİR ŞEY GÖRMEZ’

Muharrem Çelik, “Vakalar maalesef günden güne artıyor. Hastanelerdeki doluluk oranının her geçen gün arttığını duyuyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor. Sokağa çıkma yasaklarının alınması gerekiyordu Tedbirler olmasın demiyoruz. Ancak bu tür kararları alırken esnafın da düşünülmesi lazım. Eğer bu şekilde gitmeye devam ederse esnaf artık çocuklarına ekmek götüremeyecek. Allah korusun hırsızlık yapacak hale gelecek. Çünkü aç insanın gözü maalesef bir şey görmez” dedi.

03 Ara 2020 - 09:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.