ESNAF TALEP EDERSE ERTELEME GELEBİLİR

Sakarya Doğu Marmara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği (SESKOB) Başkanı Ali Yılmaz, pandemi döneminde kullandırılan kredilerin geri ödemelerinde sorun olmadığını; ancak esnafın talep etmesi durumunda ödemelerin ertelenebileceğini söyledi.

ÖZEL HABER -ALPEREN DURMUŞKAYA

İŞLER KÖTÜLEŞTİ

Pandemi döneminde işleri bozulan çok sayıda işletme, destek kredileri ile ayakta durmaya çalıştı. Yaz aylarını zor da olsa atlatan esnaflar, ekim ayı itibarıyla aldıkları kredilerin geri ödemelerine devam ediyorlar. Yeni kısıtlama kararları nedeniyle işleri önemli ölçüde düşen işletme sahipleri, yıl sonunu nasıl çıkartacaklarının hesabını yapıyorlar.

ARALIK’TA BELLİ OLACAK

Gazetemize açıklamalarda bulunan Sakarya Doğu Marmara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği (SESKOB) Başkanı Ali Yılmaz, esnafın daha önce aldığı kredilerin geri ödemlerinde bir sıkıntı olmadığını bildirdi. Yılmaz, “Kredilerin geri ödemeleri taksitler halinde üç aydan üç aya ödeniyor. 12’inci ay itibariyle ödeme yapanlar ile ödeme yapmayanların listesi belli olacak. Eğer esnaf ödemelerde zorlanırsa Ankara ödemeleri erteleyebilir; ya da borcu düşürebilir. Bunun da olması için esnafın şikayette bulunması gerekiyor. Şu an için öyle bir durum yok” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Pandemi döneminin özellikle esnaflar için zor geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Belli bir süre dükkanları kapalı kalan esnaf arkadaşlar oldu. SESKOB olarak biz yoğun bir şekilde kredi vermeye devam ediyoruz. Yıllık faiz oranımız yüze 4,5. Birlik olarak esnafın mağdur olmasını istemiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla yeni çözümler üretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

28 Kas 2020 - 09:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.