BU GÜNLER DE GEÇECEK

Covid-19 vakalarının artmasından sonra yeni açıklanan tedbirleri gazetemize değerlendiren Sakaryalılar, “Alınan kararlara uymak zorundayız. Söz konusu bizim sağlığımız. Bu günler de elbet geçecek” dediler.

BU GÜNLER DE GEÇECEK
BU GÜNLER DE GEÇECEK
+3
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER / ALPEREN DURMUŞKAYA

“Bize düşen tedbiri elden bırakmamak ve her zamankinden daha da dikkatli olmak”

SAĞLIĞIMIZ İÇİN

Celil Cantümer, “Gelen kısıtlamalar sağlığımız için iyi olacaksa olsun. Biz de vatandaşlar olarak gelen kısıtlamalara uymalıyız. Tedbirlere uymazsak hiçbir işe yaramaz. Herkesin kendini koruması gerekiyor. Eğer düzenli bir şekilde hareket edersek, vaka sayıları düşecektir. Böylece kısıtlamalar kalkacaktır. Tabii ki bizim için zor olacak, ama sabrederek bunun üzerinden gelebiliriz” dedi.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Melih Saraçoğlu, “Bence kısıtlama gelmesi iyi oldu. Ama bunu geç alınmış bir karar olarak görüyorum. Eğer yaz aylarında kısıtlama gelseydi, bu dönemde vaka sayılarında düşüş olurdu. Ve bu tarz kısıtlamalara gerek kalmazdı. Bize burada düşen tedbiri elden bırakmamak ve her zamankinden daha da dikkatli olmak. Böylece vaka sayılarında düşüş olacaktır ve hayat normale dönecektir” ifadelerini kullandı.

BEKLENEN KARAR

Ersin Şenek, “Yasakların çoğalmasını bekliyordum. Çünkü vaka sayıları artmaya devam ediyordu. Tabii ki bizler için kötü bir durum. Özgürlüğümüz kısıtlandı. Ama bunların hepsi sağlığımız için, elimizden geldiği kadarıyla kurallara uymalıyız. Eğer özverili bir şekilde hareket edersek, inanıyorum ki vaka sayılarında düşüş olacaktır. Ve kısıtlamalar da azalacaktır. Eğer daha önce bu tarz tedbirler alınmış olsaydı, bu dönemde böyle tedbirler almamıza gerek kalmayacaktı” dedi.

ALMAK ZORUNDAYDI

İlker Kaya, “Alınan tedbir kararları bizim için hem iyi oldu, hem de kötü. Bunun nedeni insanlar hafta sonu dışarıya çıkamayacak. Bu konuda sıkıntı çekebiliriz ve esnaflar bu durumdan kötü etkilenecek. Zaten piyasada işler durgundu. İyi olan ise kalabalık azalmış olacak ve risk içeren yaş grupları evlerinde olacak. Böylelikle vaka sayılarında düşüş gözlenir. Tabii ki devletimiz bu kararları almak zorundaydı. Çünkü vaka sayıları her geçen gün artıyor ve burada bizim sağlığımız önemli. O yüzden doğru bir karar olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİSİ ALTINDAYIZ

İbrahim Taşkaya, “Maalesef Covid-19 hastalığı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Biz de vaka sayılarında artış gösteren bir ülkeyiz ve bu artışlar sonucu yeni kısıtlamalar geldi. Alınan tedbirlerin bir nevi suçlusu biziz. Eğer dikkatli ve bilinçli bir şekilde davranmış olsaydık, bu gün bu kararlar alınmazdı. Şimdi ise yapmamız gereken kısıtlamalara uymak ve hastalığa karşı duyarlı olmak. Tedbirlere uyulursa kısıtlamalarda esneme olabilir” dedi.

02 Ara 2020 - 09:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.