Başkan Acar'dan açıklamalar

Gazetemizin Kocaali ziyaretinde birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar projelerini anlattı. Kocaali’ye istihdam sağlayacak ve doğasını bozmayacak bir OSB ihtiyacı olduğunu söyleyen Acar, ‘OSB projesi içimde ukde’ dedi.

DAHA ÖNCE YAPMIŞTIK’

İlçedeki sokak hayvanı çalışmalarını anlatan Acar, “Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatından sonra bu olay popülerleşti fakat biz onun daha da öncesinde sevimli dostlarımız için rehabilitasyon merkezi ve konuk evi tesisimizi bir yıl önce hizmete aldık. Bu konuda devletimiz de ciddi destek veriyor. Çok güzel bir alanımız oldu. Devamında 500-600 m2’lik bir alanda kedi evi çalışmamız var. O proje içinde yakında ihaleye çıkacağız. Minik dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘KAÇAĞI ÖNLEDİK’

Acar, “Kocaali’de kaçak yapılaşmanın önüne geçtik. İstatistiklere baktığımızda bizden önce inşaat ruhsat sayısı yılda ortalama 60-70 bandındaydı. Gerek Büyükşehir gerek bizim belediyemizin aldığı tedbirler ile bu konuda çok önemli mesafeler aldık. Bizim dönemimizde yıllık ortalama verilen ruhsat sayısı 300 ile 400 arasında. Bunların yüzde 80’i de sahile yakın alanlarda yapılan dubleks yapılar. Bu konuda güzel bir ivme yakaladık” şeklinde konuştu.

PLANLI VE PROGRAMLI

Bizden önce hizmet veren belediye başkanlarımıza da teşekkür etmek gerekli sahil alanını imar yoğunluğuna boğmamışlar. Özellikle pandemi ile birlikte Kocaali’ye büyük bir yapılaşma isteği başladı. Bizle bu yapılaşmayı düzensiz değil planlı ve programlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Büyük şehirlerden ve kalabalıktan kaçmak isteyen ilçemize geliyor. İlçemizdeki emlakçı ve müteahhit vatandaşlarımızın söylediğine göre arsa konutların fiyatı son taleplerle birlikte yüzde 30 artmış bulunmakta. Kocaali gün geçtikçe değer kazanan bir yer. Tabi bu konuda Ekrem Yüce başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Her konuda bize bütün imkanları sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

MODERN TESİS

Ayrıca bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeki Toçoğlu’na da kadınlar plajı projemize verdiği destek için teşekkür ederim. Proje ilçemize büyük değer katmıştır. Tesislerimiz 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. Kadın plajı konsepti Türkiye’de 2-3 yerde daha var ama en modern en düzenli tesis bizimkisi. Burası 2016 yılında 11 milyon TL yatırım ile yapılmış en modern tesis. Sezonda 40 bin kadın misafirimiz burada imkanlardan faydalanıyor” dedi.

GELİŞMELERİ BEKLİYORUZ

Yarım kalan yeni belediye hizmet binası projesi ile ilgili konuşan Başkan Acar, “Bu proje zamanında Melen Barajı vesilesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir ahde vefa, bir sorumluluk projesiydi. Gerekli tasarımlar yapıldı, yer tahsis edildi. Rahmetli Kadir Topbaş başkanımızın çok emeği geçti. Faka İstanbul’da malum değişikliklerden sonra İSKİ projeyi tekrar incelemeye aldı. Devlette devamlılık esastır. Bu konuda muhataplarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. CHP İlçe başkanımız da konunun takipçisi. Gelişmeleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM SORUNU

Acar, “İlçede istihdam sorunumuz var. Araştırmalarımız sonucu her 10 gençten 7’si Kocaali dışında çalışıyor. Gençlerin sadece yüzde 30’u ekonomik istikbalini Kocaali’de görüyor. Yüzde 100’ünün de burada çalışması mümkün değil fakat yaptığımız araştırmalar ışığında gençlerin bir yüzde 40’ı da imkan olursa Kocaali sınırları içerisinde çalışmak istediklerini belirtiyor. Bu gençler için istihdam alanları oluşturmalıyız” dedi.

PLATFORM KURDU

Acar, “Kocaali’nin ortak aklıyla hareket etme düşüncesiyle her görüşten öncü hemşehrilerimizle geniş çaplı bir platform kurduk. Ben Kocaali’nin mevcut doğal zenginliklerine sıkıntı yaratmayacak bir OSB’den yanayım diye fikrimi belirtip gerekli incelemeyi bu platforma bıraktım. Zamanında OSB’de başkanlık yapmış valilik yapmış birçok kişiye danıştık. Bu çalışmaların sonucunda platform heyeti benim bir kısmına katılmadığım bir kısmına da şerh koyduğum olumsuz bir karar verdi” dedi.

AYKIRI OLMAYAN

Acar, “Yaklaşık bin dönüm bir alanda Kocaali’nin yapısına aykırı olmayan bir şey olsun istemiştim. Bakın, sıfır sorunlu hiçbir OSB olmaz. Ama günümüz şartlarında filtrelemeler ve arıtmalar da belirli bir seviyeye gelmiş durumda. Bugün boş araziye sadece konut dikseniz bile bir atığı, bir sorunu var. Sıfır sorunlu bir iş yok bu bir denge meselesidir. Kocaali’de çalışmak isteyen rızkını Kocaali’de kazanmak isteyen gençlerimize istihdam imkanı sağlamalıyız. Bu konuda hem hükümet desteği var hem de Akgün Bey hem doğayı koruyalım hem de sanayimiz olsun diye çırpınıyor” ifadelerine yer verdi.

HAVASINI BOZMAYACAK

Acar, “Bütün tedbirlerin alınarak bin dönüm bir alana Kocaali’nin havasını bozmayacak bir OSB projesi içimde ukde kaldı. Geri kalan görev süremde Kocaali’ye bir OSB kazandırabilirsem çok mutlu olacağım. Yakınımızdaki liman, Kuzey Marmara Otoyolu gibi yatırımlar kuzey bölgesini çok cazip hale getiriyor. Kocaali’nin böyle nimetleri varken bir OSB olmalı. Önümüzdeki günlerde girişimlerimiz olacak. Kocaali’nin önüne de bu yönde fırsatlar çıkacağını inanıyorum” şeklinde konuştu

AĞAÇLARI KESMEDİK

Acar, “Prestij caddesi seçim beyannamemize koyduğumuz bir çalışmaydı. Arkadaşlarımız ne kadar projeyi değiştirmişlerse de oradaki çok eski kavlağan ağaçlarının kesilmesi gerekiyordu. Bu ağaçlar 15-20 yıl daha geçip serpilince belki de Kocaali’nin simgesi olacak. Arkadaşlarla oturduk bir ağacı dahi feda etmeyelim. Projeyi başka caddeye yapalım dedik. Doğamızı her zaman seviyor ve koruyoruz” dedi.

28 Oca 2022 - 09:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.