MASALLARIN KORKUNÇ YÜZÜ

Disney'in mutlu sonlarla biten masalları aslında korkunç bir sona dayalı. İşte o masalların gerçek halleri...

BÖLÜM 1

*Külkedisi

Teki kaybolan o cam ayakkabı Külkedisi’nin kız kardeşleri'ne büyük bir bedel ödetti. Biliyorsunuz, prens ayakkabının sahibini bulmak için köy köy gezerek tüm genç kızlara denettirdi.

Külkedisi’nin kız kardeşleri, ayaklarını ayakkabıya sığdırabilmek için parmaklarını kestiler. Üvey kardeşlerin ne kadar kötü olduğunu biliyoruz evet ama Külkedisi de aslında o kadar saf ve merhametli değil. Parmaklarını kestiklerini öğrendikten sonra prens, üvey kardeşlerin gözlerini oyar. Ancak bunu öğrenen Külkedisi hiç sesini çıkarmaz. Üvey kardeşlerini affetmediği gibi, onların ömürlerinin geri kalanını kör dilenciler olarak sokaklarda geçirmelerine seyirci kalır.

* Kırmızı Başlıklı Kız

Bu masalın aslı çok üzücü olsa da gerçek bu. Kurt küçük kızı yedikten sonra, oduncunun gelip karnını yardığı kısmı sonradan uyduruldu. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’ı midesine indirdikten sonra masal biter. Yani küçük kız ölür. Bir başka versiyonun finalinde ise Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız'a büyükannesini yedirir.

*Uyuyan Güzel

Küçükken hepimizin imrendiği o masalın gerçeği hepinizi şaşırtacak. Uyuyan Güzel’in öpülerek uyandırıldığı ve sonsuza dek mutlu yaşadığı aslında orijinal versiyonda öyle değil. Zehirli bir iğneyle uyutulan Prensese, Prens tecavüz ediyor. Tecavüz sırasında hamile kalan Uyuyan Güzel, uyurken ikiz doğurur. İkizlerden birinin de parmağındaki zehri emince Uyuyan Güzel, uyanır.

*Küçük Deniz Kızı

Masalda bahsi geçen Deniz Kızı Ariel, hayatını kurtardığı Prense aşık olur ve bir çift bacak için o güzel sesini feda eder. Bu bacaklarla attığı her adım ona büyük bir azaptır ama aşkı için göze alır. Masalın sonunda Prens kendisini kurtardığını düşündüğü başka bir kadınla evlenince Ariel bedenini yeniden denizlere hediye eder ve bir su kabarcığına dönüşerek ölür.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nisa Çoban - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.