Yeniden Refah Partisi basınla buluştu

Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanlığı kahvaltıda basınla bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanlığı Adapazarı'nda bulunan restoranda kahvaltıda basınla bir araya geldi. Kahvaltıya Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE başkanı Prof. Dr. Doğan Aydın katıldı.

Burada Prof. Dr. Doğan Aydın şu şekilde konuştu;

“Biz karşınıza 9 bin sayfa 6 kitap ile geldik. İçinde bulunduğumuz Türkiye’nin problemleri bilerek , boş nutuklar olmadığını görecekseniz. Milli Kaynak paketler kitabımızı 2 sene önce yayınladık. Kitapları bütün parti başkanlarına STK’lara gönderdik topluma sunuldu.

Türkiye’nin güneş potansiyeli çok yüksek. Barajı var rüzgarı kömürü petrolü tamamının gücü 99 bin 733 megavat güneşin tek başına gücü 380 bin megavat. Özellikle doğalgaz ve kömür lobisi baskısı ile hükümet bu gücü kullanamamış ve dışarıya 40 50 milyar kömür doğalgaz parası veriyor. 22 barajın 19 unda hes vardı şimdi 2 tane daha açılacak olan 7 bin 490 megavat , o kadar baraj yaptılar ancak gücü bu kadar. Almanya her sene yaparak Türkiye’nin 100 yılda yaptığı santral gücünün 10 yılda geçtiler. Biz iktidara geldiğimizde 20-30 milyar doları ödemiyor olacağız. 350 bin villa var Ege’de bu villa sahipleri ile anlaşıp çatılarına enerji sistemi kuracağız. Adana’da seyhan ve Ceyhan nehri var bu nehirler kanallar ile şehrin merkezinden geçiyor. Ben hesaplattım 435 km kanal var, bu kanalların üstünü kapatacağız ve Adana ve çevresinin 30 yıllık elektriğini ücretsiz karşılaması demek. Bunu gerçekleştireceğiz.

Turgut Özal döneminde Manavgat suyunu alıp Gazze’ye su götürme projesi vardı. Metreküpü 1,5 dolardı sonra Kaddafi baskı yaptı. Antalya’nın belediyesi çıktı Manavgat’ın suyunu neden gönderiyorsunuz. 150 milyon dolar boşa gitti suyu kimse alamadı. Akdeniz’de sondaj yapılan yeri hükümet bulamadı. 2021 de Fatih dönmez açıkladı 3 ü denizde 76 karada olmak üzere 79 sondaj yaptılar bulamadılar. Eğer siz teknik kullanmazsanız yanlış yerde ararsanız boşa ararsınız. Akdeniz’de suyu kaldırıp suyun dibini görüyorum yanlış olduğunu görüyorum bu kitabımızda yeri var. Sondaj yapılacak yerin koordinatını verdik sonra gittiler gemiler ile sondaja başlayacaklar ama Avrupa çevreyi kirletiyorsunuz diyerek oradan çekildiler. Bizim hiçbir gemimiz Akdeniz’de değil şu an. Halkımız hükümet ne derse inanıyor. Gemileri Karadeniz’e çekti pat bir haber Tuna 1 de gaz bulduk. Tuna 1 i bize verdiler. Bize gidin sondajı orada yapın dediler. Oraya gittiler sondaj yaptılar bir sondaj Karadeniz’de 2 bin metre suyun derinliği bi 2 bin metrede ininmesş lazım 4 bin metre minimum, 10 gün geçti 3te 1 indeymen 320 milyar metreküp doğalgaz bulduk denildi böyle bir şey olamaz sonra canları istedi 80 milyar daha koydular. Eğer büyük bir doğalgaz bulunsaydı yapılması gereken bir platform kurulurdu. 600 milyon dolar para istediler bizden gazı getirmek için, gaz gelmesi ile problem çözülmüyor , gaz kirli gelir , sülfütden arındırma fabrikası kurulması lazım ama kimse bundan masraflardan bahsetmiyor , zaten bu gazın 100 de 100 ünü çıkartmak imkansızdır ,

Devlet Planlama Teşkilatını ,Eğer siz planlama yapmazsanız devleti yönetemezsiniz. İstanbul’da ki 3 havalimanı devlet planlama teşkilatı olsaydı yapılmazdı. Atatürk havalimanı kapasitesi yetmese yapılırdı. Bir havaliminaı var onun yerine 25.4 milyar Euro vererek bir havaliminaı yapıyorsun ve yaptığın yerin aştı Trakya kömür havzası. Hadi yaptınız Atatürk havalimanın ne günahı vardı piste hastane yaptınız. Kütahya havalimı yaptılar 2 milyon kişi kapasitesi ile 3 bin 192 seyahat eden kişi sayısı 2021 sonunda 16 bin 500 kişi , israfı görüyor musunuz , vatandaşa bunları nasıl anlatacaksınız , vatandaş zannediyor ki devlet parayı peşin verdi ülkenin borcu yok. Siz bu hükümetin fabrika yaptığını gördünüz mü bir tek fabrika yapmadılar. 2,2 trilyon dolar vergi toplanmış , 3.2 trilyon dolar para benim cebimde yaptığına bak üreten tek bir şey yok.

21 hastane yaptılar. Danimarkalı şirkete sattılar hastaneyi. Atatürk’ün beni Türk hekimlerine emanet ediniz lafı bambaşka hala büründü. Hani yerliydik hani milliydik? Dünya bor rezervi 73 sahibiz. Makamları gerçekten bilene vermezsen sana sadece bor deterjanını yapar önünüze verir. Türkçemi gelecek 30 yılında elde edeceği enerjini biri de burada. Bu hükümet son 20 yılda faize milyar dolarlar harcamış o kadar parayı enerjiye harcasaydık. 5 genel proje 6 tanesi de Sakarya’ya yerel projemiz var. Sakarya’ya ait ezbere söylemek istemiyorum. Yatırımcı açısından baktığımızda temel 2 şeye dikkat eder hammaddeye nasıl ulaşacağım ihracatı nasıl gerçekleştireceğim , yatırımcı batıya doğru denize kıyıda olan şehirleri tercih eder.”

08 May 2022 - 13:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.