VATANDAŞ KISITLAMALARDAN MEMNUN

Sakarya’da alınan önlem ve denetimlere rağmen koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanıyor. Vatandaşlar kısıtlamaların getirilmesinden memnun olduklarını, ancak insanların gerekli kurallara uymadığını ve dikkatsiz davranmaları nedeniyle vaka sayısının arttığını belirtti.

VATANDAŞ KISITLAMALARDAN MEMNUN
VATANDAŞ KISITLAMALARDAN MEMNUN
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vaka sayılarında yüzde 100 artış görülen iller arasında Sakarya’nın da bulunduğunu açıkladı. Polis, jandarma ve zabıta ekipleri denetimlerde bulunurken, kurallara uymayanlara cezalar kesiliyor. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayılarında artış yaşanmasını yorumlayan vatandaşlar, insanların gereken kurallara uymadığını ve kalabalık ortamlarda bulunarak dikkatsiz davrandığını dile getirirken, kısıtlamaların olmasını savundu.

“VAKALARIN ARTIŞI VATANDAŞLARIMIZDAN KAYNAKLANIYOR”

10 yıldır Sakarya’da yaşayan ve artan vakaların vatandaşlardan kaynaklandığını söyleyen Mustafa Başoğlu, ”Vakaların artışı bizim vatandaşlarımızdan kaynaklanıyor. Sosyal mesafeye uymuyoruz. Maske takmıyoruz, burnumuzdan aşağıya indiriyoruz. Kapalı mekanlarda oturuyoruz. Bence vakaların artışı bundan kaynaklanıyor” dedi.

“KURALLARA UYULMADIĞI SÜRECE ARTIŞ DEVAM EDER”

Halkın kurallara uymadığı sürece artışların devam edeceğini belirten 45 yaşındaki Ömer Başer, “Daha önce izlediğimiz haberlerde bu virüsün kış aylarında yoğun olacağına dair bir öngörü vardı. Ama Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın söyledikleri konulara halkımız özen göstermezse bu salgına yol açmış olursunuz. Yani barajı kapatmazsanız su akmaya devam eder gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanımız eşlerin bile ayrı yatmalarını özellikle söyledi. Bu kadar açık konuşan Bakanımıza yapmıyorsunuz demek yanlış. Her yer kapansa piyasaya bir dert, kapatmasa da niye kapatmıyor oluyor. Ne yapılabilir ki. Halk bu kurallara uymadığı sürece artış devam eder. Cezalar kesilmeye devam eder ve insanlarımız para kazanmıyorum üstüne bir de ceza yiyorum diye kızar” şeklinde konuştu.

“KURALLARA HİÇBİR ŞEKİLDE UYMADILAR”

İnsanların gereken tedbirleri almadığını söyleyen 26 yaşındaki İrem Bilge, “İnsanlarımız maskesiz gezerek sürekli temas halindeydiler. Kafelerde çok kalabalık ortamlarda sürekli bulunmalar ve yine aynı şekilde maskesizdi. Söylenilen kurallara hiçbir şekilde uymadılar. Şuandaki sonuç ise mağazalar, kafeler ve restoranlar kapanacak diye bütün insanlarımız kaygıda. Bu durum da işsizlik sorununu ortaya çıkartıyor. Şuan herkes korku içinde” ifadelerini kullandı.

28 Kas 2020 - 15:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.