SUBÜ’de ‘Tabaklamanın Doğası’ çalıştayı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından ‘Tabaklamanın Doğası’ adlı bir çalıştay gerçekleştirildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Osman Çavuş’un katıldığı çalıştay ile öğrencilere tabaklamayla ilgili genel bilgiler ve teknikler aktarıldı. Farklı ülkelerden çeşitli örneklere yer verildi. Kısa süre önce eğitime açılan Gastronomi Mutfağı’nda uygulamalı eğitimle tabaklar hazırlandı. Çavuş’un yurtdışında Michelin yıldızlı birçok restoranda iş tecrübesi bulunuyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Haydarabad Başkonsolosluğu tarafından Türk mutfağının tanıtılması için Hindistan’da düzenlenen etkinliklerde de yer almıştı. Çalıştay sonunda Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Şengül tarafından Çavuş’a plaket takdim edildi. Tabaklama, bir ürünün restorana gelen misafire görsel olarak en güzel şekilde sunulması olarak tanımlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner5

banner6