SAÜ’de Endonezya-Türkiye İlişkileri Semineri Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi, ‘Sakarya'daki Endonezyalı Öğrenciler Topluluğu’ tarafından Endonezya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geleceği konusunu ele alan uluslararası bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve Endonezya Büyükelçiliği Türkiye Ticaret Ataşesi Eric Gokasi Nababan katıldı. Endonezya hakkında yapılan ikinci seminer olan etkinlik, Kuran’ı Kerim tilaveti ve ardından Endonezya Millî Marşı ile İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı. İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Endonezya Büyükelçiliği Türkiye Ticaret Ataşesi Eric Gokasi Nababan, konuşmasında Türkiye ve Endonezya arasında Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana devam eden yakın ilişkilere vurgu yaparak, “Endonezya-Türkiye ilişkileri 12. yüzyıla kadar uzanıyor. O dönemde Türkiye’den gelen ve Endonezya’yı ziyaret eden Müslüman öğrenciler İslam dininin Endonezya’da yayılmasında önemli rol oynadılar. Endonezya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler hem savunma hem sağlık hem de ziyaret açısından bugüne kadar devam ediyor. İnşallah bu seminer vesilesiyle Endonezya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geleceği hakkında daha fazla tartışacağız” dedi. Türkiye ve Endonezya arasındaki pazar anlayışının benzerlikler taşıdığının da altını çizen Nababan, ticari ilişkilerin yanı sıra iki ülke arasında din bağlantısı da olduğu belirterek, bu benzerlikler ve bağlar sayesinde gelecekte iki ülkenin birbirlerine sosyo-politik olarak daha fazla katkı sağlayabileceğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

KÜRESEL ANLAMDA SÖZ SAHİBİ BİR İŞ ADAMLARI DERNEĞİ HALİNE GELDİ

Nababan’ın ardından kürsüye çıkan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, konuşmasında MÜSİAD’ın kuruluşundan itibaren geçirdiği süreçler ve derneğin hedefleri ile faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Filizfidanoğlu, “Açılımı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği olan MÜSİAD, küçük bir ofiste başlayan bir iş adamları derneği iken şu anda küresel anlamda söz sahibi bir iş adamları derneği haline geldi. Bizim 7 başkanımız vardı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz verdikleri gayret ve çabalarından dolayı. Bu büyük bir mücadeleydi. Çünkü MÜSİAD’ın amacı diğer iş adamları derneklerinden farklı olarak bizim gibi düşünen, bizim gibi olan hem dini hem ahlaki olarak devleti, vatanı ve ümmeti için çalışan bir iş adamları derneği statüsünde olmaktı. Ve bugün bunu çok iyi başardıklarını görüyoruz” dedi.

50 BİNDEN FAZLA İŞLETMEYİ TEMSİL EDİYORUZ

Filizfidanoğlu, “MÜSİAD aynı zamanda şu anki durumunda yurt içinde 87 noktada, yurt dışında 94 ülkede 224 noktada bulunmaktadır. 11 birimden fazla üyemiz bulunmakta. 50 binden fazla işletmeyi temsil ediyoruz. 1 milyon 600 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz. MÜSİAD’ın birçok değer kattığı ortada. Bunlardan birisi de kültürel-ticari ilişkiler. Bugün Endonezya ile burada oturabiliyoruz, ticaret yapabiliyoruz. Artık uluslararası her alanda ve her noktada varız. Bugün Türk iş adamları dünyanın her yerinde, her alanda faaliyet göstermektedirler. Ciddi anlamda vizyon gösteren, geçmişe değil geleceğe bakan, kendimizi hangi noktaya koymamız gerektiği konusunda hedef gösteren bir vizyonumuz var” şeklinde konuştu.

30 Ara 2021 - 15:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.