Manda Üretim Çiftliği’nin lansmanı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği damızlık, düve hastalıktan ari manda yetiştiriciliği tesisinin lansman töreni gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce, “Bugüne kadar bakanlığın hiçbir desteklemesinden faydalanamayan manda yetiştiricileri artık damızlık materyallerini bu tesisten karşılayacaklar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen damızlık, düve hastalıktan ari manda yetiştiriciliği tesisinin lansman töreni gerçekleştirildi. Törene Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Akyazı Belediye Bilal Soykan, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, AK Parti İlçe Başkanları, Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Akçay, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir, SASKİ, BELPAŞ, FİDAN A.Ş, SERA A.Ş bürokratları, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Tören sonunda Başkan Ekrem Yüce, protokole ve katılımcılara manda ürünleriyle ilgili hediye takdim etti.

BİRÇOK ÜRÜN ÜRETİLECEK

Sakarya’nın manda yetiştiriciliği için uygun bir altyapıya sahip olmasına rağmen bu yıla kadar ciddi bir çalışma yapılamadığını ve bakanlık desteklerinden manda üreticilerinin hiç yararlanamadığına dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, hayata geçirilen tesis ile manda yetiştiricilerinin artık damızlık materyallerini bu tesisten karşılayacaklarını açıkladı. Başkan Yüce ayrıca, hayata geçirilen tesiste üretilen sütlerin Sera A.Ş tarafından mozzarella peyniri, manda kaymağı ve yoğurduna dönüşerek piyasaya sunulacağını ifade etti.

HAYVANCILIK VE TARIM YATIRIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, “Tarım ve hayvancılık konusunda şehrinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve projelerden ötürü Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Kendilerinin hayata geçirdiği projeler diğer tüm büyükşehirlere örnek olacak niteliktedir. Bu gibi tesislerimiz hayvancılık alanında Türkiye’yi dünya nezdinde kıymetli ve cazibeli hale getiriyor. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen başta Tarım ve Orman Bakanımız ve Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ederim. Bu tesisin Sakaryamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

SAKARYAMIZ TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİDİR

Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Buradan her çiftçimize hayvan başı yüzde 40 destek olacaklar. 21 yıldır AK Parti belediyeciliğiyle halkımız hizmet ediyoruz. Başkanımız Ekrem Yüce’nin öncülüğünde her alanda gayretle çalışan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sakarya’mız büyüsün istiyoruz. Sanayi, turizm ve spor şehridir Sakaryamız. Aynızamanda tarım ve hayvancılık şehridir. Sakarya’yı önemli kılan birçok unsur var. Peynirlerimizi tattım, çok lezzetli. Şehrimize bereket getirsin, tesisimiz hayırlı olsun” dedi.Ürettim odaklı belediyecilik faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Üretim olmazsa ilerleme olmaz. Üretim olmazsa fabrikalar durur. Üretim olmazsa gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamayız. Üretim olmazsa kırsal kesimin gelişmesi, kalkınması söz konusu olamaz. Bu amaçla aynı zamanda üretim odaklı bir belediyeciliği de faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Sakarya’da üretimin her aşamasında, hayvancılıktan tarıma, su ürünleri üretiminden tarımsal sanayiye kadar birçok konuda Sakarya çok ciddi atılımlar yaptı. Çok ciddi gelişmeler gösterdi” dedi.

MANDA ÜRETİCİLERİNİ YALNIZ BIRAKAMAZDIK

Sakarya’nın tarımda çok ciddi atılımlar yapmasına rağmen manda yetiştiricilerin hiçbir destek görememesine dikkat çeken Başkan Yüce, “Sakarya’da çok ciddi anlamda hayvancılık yapılmış olmasına rağmen mandacılar bakanlığın desteklemelerinden hiç faydalanamamakta, mandacılık konusu Sakarya’da gelişmemekteydi. Tarımın her konusunda çiftçimizin, üreticimizin yanında iken, her konuda yardımcı olurken, birliklerimizle ve kooperatiflerimizle el ele omuz omuza bir takım çalışmalar yaparken manda üreticilerini de yalnız bırakamazdık. Manda üreticilerinin bir birliği yoktu. Onun için devletin hiçbir desteğinden faydalanamamaktaydı. İlk önce manda üreticiliği birliğimizi kurduk. Kurmuş olduğumuz bu birlik sayesinde artık manda yetiştiricilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızın tüm desteklerinden faydalanabilmektedir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Başkan Yüce, “Bugün burada sizlerle birlikte ziyaretini yaptığımız damızlık, düve hastalıktan ari manda yetiştiriciliği tesisi, manda üreticilerine ait olan bir tesistir. Bizi zaman zaman şu şekilde eleştiriyorlar. Diyorlar ki; belediyenin manda yetiştiriciliği ile ne alakası var. Eğer çiftçinin bir derdi varsa Büyükşehir Belediyesi olarak biz çiftçimizle beraber onun yanında olmak zorundayız. Biz hem üreticimizin yanındayız hem çiftçimizin yanındayız. Şehrin tüm sorunlarına ve problemlerine el atan bir belediyecilik anlayışıyla üretim odaklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı yürütmekteyiz” dedi.

MANDA ÜRETİCİLERİ BAKANLIKTAN DESTEK ALACAK

Tesisin sahibi olarak Manda Üreticileri Birliğini gösteren Başkan Yüce, “Bu tesisin sahibi manda üreticileri birliğidir. Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Sera A.Ş. aracılığıyla biz de bu tesisin bir üyesiyiz. Maddi ve manevi her türlü konuda desteklerimiz esirgemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu destek direkt üreticiye yapılan destektir. Bu destek manda yetiştiricilerine destektir. Bu destek birliğe yapılan destektir. Biz bu desteği yapacağız ki çiftçimiz üreticimiz Tarım Bakanlığının desteklemelerinden daha iyi faydalansın ürünlerini doğrudan üreticiye tüketiciye yetiştirilebilecek olan bir tesisin alt yapısı kurulmuş olsun. Bugüne kadar bakanlığın hiçbir desteklemesinden faydalanamayan manda yetiştiricileri artık damızlık materyallerini bu tesisten karşılayacaklar. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

30 Ara 2021 - 15:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.