Komşusu aç iken tok yatan herkese; Mutlu Ramazanlar(!)

Sakarya’nın en işlek yerlerinden biri olan İlçe Garajları mevkiinde küçük yaştaki bir çocuğun çöpü karıştırıp iftarlık toplarken kameralara yansıdığı görüntüler yürekleri burktu.

Komşusu aç iken tok yatan herkese; Mutlu Ramazanlar(!)
Komşusu aç iken tok yatan herkese; Mutlu Ramazanlar(!)
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ÇÜRÜKLERİ TOPLADI

Olay iftara yakın saatlerde İlçe Garajları mevkiinde meydana geldi. Sakarya’nın en işlek caddelerinin birinde marketin çürük sebze ve meyvelerini attığı çöp konteynırını karıştıran küçük yaştaki bir çocuk iftarlık aradı. Çöpte bulduğu domatesleri tek tek poşete koyan küçük çocuk, yine aynı çöpten çıkardığı karnabahar ve marulları da bir kasaya koyup bisikletine yükledi. Çevredeki vatandaşların yardım etme talebine karşılık vermeyen küçük çocuk bisikleti ile gözlerden kayboldu.

GÖRÜNTÜLER ÇOĞALIYOR

Geçtiğimiz gün de benzer bir olay Karasu'da meydana geldi. Karasu ilçe merkezinde çöp konteynırlarında yiyecek ararken görüntülenen yaşlı bir teyze yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalıştığını, evlerinin kira olduğunu ve çöplerden eşi ve kendisi için iftarlık topladığını söyleyerek, yürekleri dağladı. BİSAM Araştırma Merkezi’nin son verilerine göre; Türkiye’de açlık sınırı 2 bin 681 lira olurken, yoksulluk sınırı ise 9 bin 274 lira olarak açıklandı.

20 Nis 2021 - 15:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.