KATLI PAZAR ESNAFI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Katlı Pazaryeri Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Demir, “Artık esnaf da dayanamadı, ben de tutamadım. Onlar da kepenk kapatarak, sokakta tezgah açtılar. Hiçbir denetleme yok, mağdur durumdayız” dedi.

KATLI PAZAR ESNAFI SOKAĞA DÖKÜLDÜ
KATLI PAZAR ESNAFI SOKAĞA DÖKÜLDÜ
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER-ALPEREN DURMUŞKAYA

ESNAFIN CANINA TAK ETTİ

Katlı Pazaryeri Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Demir, “Biz defalarca gerekli birimlere müracaat ettik. Katlı Pazaryeri bir alışveriş merkezi. Sakarya’da ve Türkiye’de hiçbir alışveriş merkezinin etrafında, seyyar satıcı veya işportacı göremezsiniz. Maalesef Katlı Pazaryeri’nde iş merkezimizin bütün etrafı seyyar satıcı ve işportacılar ile dolu. Burada esnafların hepsi vergisini, kirasını veriyor. Bunun yanında işçi çalıştırıyor. Onun parasını da veren esnafım haksız rekabete uğramış oluyor. Ve malını satamıyor, çürütüyor ve çöpe atıyor. Defalarca gerekli birimlere sorunlarımızı bildirdiğimiz halde hiçbir sonuç alamadık. Artık esnaf da dayanamadı, ben de tutamadım. Onlar da kepenk kapatarak, sokakta tezgah açtılar. Hiçbir denetleme yok, mağdur durumdayız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, seyyar satıcılara karşı denetim yapacak” dedi.

BELEDİYE MÜSAADE EDİYOR

Bülent Büyükhancı, “Biz esnaf olarak içeride sıkıntılı durumdayız. Belediye ekipleri, zabıta ekipleri seyyar satıcılara müdahale etmiyor. Böyle olunca biz de içerde iş yapamaz hale geliyoruz. Kiramızı, vergimizi zamanında ödüyoruz. Devletimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz, fakat seyyar satıcılara hala müsaade ediyorlar. Kimse görevini yapmıyor, biz de böyle bir yol izlemeye karar verdik. Artık biz de sokaklardayız. Madem seyyar satıcılara müsaade ediliyor. Biz de artık sokaktayız. Bütün herkesi görevinin başına davet ediyorum” dedi.

BİZ DE SOKAKTAYIZ

Emre Yaman, “Caddelerde, sokaklarda, her köşe başında seyyar satıcılar var. Belediyeye, zabıtaya gerekli uyarıları yapmamıza rağmen hiç kimse ciddiye almıyor. Sadece bizi geçiştiriyorlar, biz de Katlı Pazaryeri’nde iş yapamadığımız için sokağa çıktık. Bundan sonra biz de sokaklarda tezgah açacağız, seyyarların hiçbir masrafı yok. Biz kira veriyoruz, vergi ödüyoruz, işçi parası veriyoruz. Yani masraflarımızı karşılayamıyoruz. Bizim işlerimizi ciddi anlamda etkilediler. O yüzden biz de böyle bir eylem yapmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

ESNAF KALMAYACAK

Eren Kağan Kılıç, “Biz içerde kepenk kapattık, seyyarlardan dolayı sokağa tezgah açtık. Seyyarlar ne vergi veriyor, ne kira ödüyor. İçerde herkes yıllık vergi ödüyor, bu insanlar aile geçindiriyor. Bizim bütün her şeyimiz kurallara uygun. Belediye de bu olaya ‘Dur’ demiyor. Zabıta ekipleri desen bir gün var, bir gün yok. Esnaf kepenk kapatmaya başladı. İnsanların cebine para girmiyor, en son biz de dayanamadık. Sokağa çıktık. Hiçbir önlem almıyorlar. Dışardaki seyyar rahat rahat işini yapıyor. Katlı Pazar esnafı tükeniyor. Böyle sürdüğü sürece esnaf kalmayacak” dedi.

13 Kas 2020 - 10:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yusuf - Adapazarı zabıtası iş yapmıyor illla birbirimizi vuralım illa kötülükmü olsun Ersin bey zabıta müdürü görevini yapmıyorsan istifanı ver bizde rahat edelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 10:33