HES UYGULAMASI DOĞRU ÇALIŞMIYOR MU?

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında büyük önem taşıyan HES sorgulaması aşırı yoğunluktan SOS vermeye başladı. Sakarya’da karantinadaki bir hasta için sistem ‘Riskli değil’ sonucu verdi.

Şehirlerarası yolculuklar başta olmak üzere kamu kurumlarına girişte zorunlu kılınan HES, aşırı yoğunluktan dolayı sorun çıkarmaya başladı. HES sorgusu yapmak isteyenler istedikleri sonuca ulaşamazken evinde karantinada tutulan E.K isimli şahıs için ‘Riskli Değil’ sonucu verdi.

“SİSTEMİN SAĞLIKLI VERİ SUNMASI LAZIM”

28 Kasım tarihine kadar evinde karantinada tutulan ve filyasyon ekiplerince kontrol edilen E.K, HES sorgusunda RİKSİZ yazmasına şaşırdı. Aynı fabrikada çalışan ve karantinada tutulan 5 mesai arkadaşının da karantina tutulduğunu ifade eden E.K “HES sorgusunu zorunlu kılmak önemli. Ama daha önemlisi sistemi çalışır halde tutmak. Benim gibi karantinada olup dışarı çıkan insanların kontrolünü sağlamak için kullanılan sistemin sağlıklı veri sunması lazım” dedi.

17 Kas 2020 - 14:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Sibel Karahan - Bayadır çalışmıyor kodu yazıyorum hep hatalı yazıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 14:44
01

Bilgin - Aynı sorunu ben de yaşadım;

Uygulamanın yalnızca ana başlıklarını görebiliyor ama güncel hiç bir bilgiye erişemiyordum.Sonunda çok basit bir yol izledim ve böylece sorun kökten çözülmüş oldu:Google Play'e giriş yapıp HES aplikasyonunu önce uygulamadan kaldırdım ardından yeniden yükledim;hepsi bu!Hes kodum dahil herhangi bir kaybı yaşamadığımı da belirtmeliyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 14:44