ERDOĞAN: "NEDEN ERKEN EMEKLİLİK?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 4 SGK merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada faiz ve enflasyon rakamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SGK merkezlerinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz, maalesef yüzde 40'a doğru gitmişti, bir Merkez Bankası Başkanı'nı görevden aldık, hamdolsun şu anda yüzde 13.5'e kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de." dedi.

EYT'LİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, 'Tutturmuşlar erken emeklilik diye. İskandinav ülkelerinin çoğu bundan battı. Bu hesap yanlış hesaptır. Seçim kaybetsek de bu işte yokum. Ülkenin başına erken emekliliği dolayanlar bedelini ödeyecek' dedi.

"TUTTURMUŞ BİR EYT"

Erdoğan; "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor." dedi.

17 Kas 2019 - 14:15 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.