Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat!

Dolandırıcıların yeni dolandırıcılık yöntemi çözüldü. "Hakkınızda 985 TL maske cezası uygulanmıştır" diye SMS atıp linke tıklatmaya çalışan dolandırıcılar, vatandaşların banka hesap şifrelerini ele geçiriyor.

'Maske cezası' aldığınıza dair bir mesaj alırsanız dikkat! Bu mesaj, telefon numaranızın dolandırıcıların eline geçtiği anlamına geliyor. Mesajdaki linke tıklamanız halinde ise şifrelerinizi dolandırıcılara teslim etmiş oluyorsunuz.

985 TL MASKE CEZASI MESAJI

Gelen mesajda, "Hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi kapsamında 985 TL maske cezası uygulanmıştır." yazıyor ve detaylı bilgi için telefon sahibini mesajın devamındaki linke yönlendiriyor.

ÖNCE BANKAYA SONRA E-DEVLET'E YÖNLENDİRİYOR

İlkindeki linke tıkladığınız zaman bir banka şubesine yönlendiriliyorsunuz, sanki cezanızı ödemek için gerçek bir bankaymış gibi. İkincisinde ise direkt sizi bir e-Devlet sistemine yönlendiriyor. CNN Türk'ten Dilay Dilaver'in haberine göre, bu ikisinin de oluş nedeni sizin şifrelerinizi elde etmek.

DİKKATE ALMAYIN

Bu mesajları hiçbir şekilde dikkate almamak gerekiyor çünkü eğer bu konuyla ilgili ya da benzeri bir konuyla alakalı devlet size bir ceza yazdıysa bu SMS ile gelmeyecek mutlaka e-Devletten kontrol edilebilir, vergi dairesinden kontrol edilebilir ya da vergi dairesine giderek benim aldığım herhangi bir ceza var mı diye kontrol ediyor olabilirsiniz.

18 Eyl 2021 - 11:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.