"AZERBAYCAN KONUSUNDA HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ"

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, Ermenistan’ın saldırıları karşısında Türkiye’nin Azerbaycan’a her konuda tam destek vermesini desteklediklerini söyledi.

Serbes, yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Karabağ topraklarına saldırmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ermenistan’ın bu saldırgan tutumunu şiddetle kınadıklarını dile getiren Serbes, “Her konuda Azeri halkının yanındayız. Karabağ bir Azeri toprağıdır. Ermenistan’ın bütün uluslararası hukuku çiğneyerek Karabağ’a saldırması kabul edilemez. Azerbaycan’a askeri, siyasi her türlü destek verilmeli.“ dedi.

İYİ BİR DİPLOMASİ DE YÜRÜTÜLMELİ

Azerbaycan konusunda hükümetin yanında olduklarını ifade eden Serbes, “Karabağ konusu uzun yıllardır kanayan bir yara. Ermenistan’ın bu haksız saldırısı karşısında artık Karabağ konusunda bir neticeye varılmalı. Türkiye ve Azerbaycan’ın diğer seçeneklerin yanı sıra iyi bir diplomasi yürüterek, bu sorunu kökünden halletmeli. Karabağ’ın bir Azeri toprağı olduğu tüm dünya kabul ettirilmeli. Kısaca Ermenistan’ın bu haksız saldırısı, uluslararası camiada iyi değerlendirilerek Karabağ sorunu artık çözüme kavuşturulmalı.” diye konuştu.

28 Eyl 2020 - 11:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.