Büyükşehir’den denetim

Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, yılbaşı öncesi marketler ve iş yerlerinde raf-kasa fiyat farkı, etiket, gramaj, son kullanma tarihi denetimi yapıyor. Ekipler, ayrıca iş yeri ruhsatlarını inceleyerek, oluşturulan broşürlerin onaylı olup olmadığını kontrol ediyor. Bu çalışmayla, vatandaşların yaşayabileceği mağduriyetin önlenmesi amaçlanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, şehir genelinde fırsatçılara göz açtırmamak ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için uygulama ve denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda 7/24 görev başında olan Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde zincir marketler başta olmak üzere tüm iş yerlerini denetliyor. Yılbaşı öncesi, vatandaşların alışveriş yaparken yaşayabileceği sorunları önlemek amacıyla iş yerlerinde ayrıntılı bir inceleme yapan ekipler sırayla tüm bölümleri dolaşıyor.

KÜNYELER-RAF-KASA FARKI DENETLENİYOR

Görevli zabıta etiketlerdeki raf-kasa fiyat farkını, etiketler üzerinde yazılanları ve ürünlerin son kullanma tarihlerini inceliyor. Meyve-sebze reyonunda yer alan künyelere göz atan ekipler ayrıca yıkanmadan yenen ve paketli şekilde satılması zorunlu olan ürünlerin açıkta satılıp satılmadığını kontrol ediyor. Girdikleri marketlerde 15 farklı ürün belirleyip sepetine alan zabıta ekipleri, bunları kasadan geçirerek raf ile kasa arasındaki dengeyi gözlemliyor. Öte yandan, marketlerin yılbaşı için oluşturduğu broşürlerin onaylı olup olmadığını inceleyen zabıta, ürünlerin gramajlarını da kontrol ediyor.Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun ihtiyaçlarını karşıladığı tüm işletmelerde kurallara harfiyen uyulması için kontrol yapıyoruz. Özellikle alışverişlerin yoğun olarak yapıldığı yılbaşı döneminde şehir merkezi ve 16 ilçeyi kapsayan denetimlerimize başladık. Tüm marketlerde ve iş yerlerinde vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatabilecek tüm etkenleri inceliyoruz. İşletmelerin hemşerilerimize ürünlerini kurallara uygun şekilde sunması için ekiplerimize 7/24 görev başındadır” denildi

28 Ara 2021 - 14:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.