BABADAN OĞULA AYNI LEZZET

Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde 1968 yılında Rıdvan Ademoğlu (68) tarafından kurulan Çağlayan Ciğercisi, şehrin simgelerinden olan Tarihi Uzun Çarşı’da 52 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Babaları Rıdvan Ademoğlu’ndan işi devralan 2 kardeş tarafından işletilen ciğerci, özel tarifle yaptıkları ciğer ve irmik helvasını yıllardır her gün hazırlamaya devam ediyor. Oğulları Ertan ve Adem’e küçük yaştan itibaren meslek sırlarını ve kurallarını aşılayan baba Rıdvan Ademoğlu, çocuklarının üniversite eğitimlerinin bitmesinin ardından dükkanı onlara devretti.


‘BURASI AİLE İŞLETMESİ’
İşletme mezunu olan 40 yaşındaki Ertan Ademoğlu, “Dükkanımız 1968 yılında açıldı. Şuan ki mevcut işlememize ise 1989 yılında taşındık. Babam tarafından kurulan dükkanı kardeşim ile birlikte işletiyoruz. Burası bir aile işletmesi ve biz işimizi severek yapıyoruz. Dükkanımıza özgü Arnavut ciğeri ve irmik helvasını, kendimize özel belli sırlarımızla yapıyoruz. Ben işletme mezunuyum ve kardeşim de üniversite mezunu. Kardeşimle birlikte babamızdan kalan işletmeyi daha ilerlere götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şuan da kardeşimle benim birer kızımız var. Eğer ki bu mesleği severek yapmak isterlerse bu dükkanı işletebilirler” dedi.

‘EN ESKİ İŞLETMELERDEN BİRİYİZ’
Uzun Çarşı’daki en eski işletmelerden birisine sahip olduklarını söyleyen 32 yaşındaki Adem Ademoğlu, “Babam, abim ve ben dükkanı işletmeye devam ediyoruz. Bu yıl 1968 yılında kurulan işletmemizin 52’nci yılı ve biz hala daha severek bu işi yapıyoruz. İktisat mezunuyum ve ikinci bir üniversitede Gastronomi bölümüne başladım. Mesleki diplomalara sahibim fakat Gastronomi okumak istedim. Bu mesleği babamdan öğrendim. Babam bana bu mesleği aşılarken abimin de yardımıyla yemekleri yapmayı öğrendim. Hem alaylıyım hem de okullu olacağım. İşletmemizde lezzetlerimizin bir sırrı, dükkanımızın tarihi bir dokusu ve aile ortamı var. Yıllardır Uzun Çarşı’da aynı yerdeyiz. Daha önce Uzun Çarşı içerisinde farklı bir dükkandaydık. 1989 yılında ise bu dükkana geldik ve o tarihten bu yana burada hizmet veriyoruz. Babamın 60 senesini geçirdiği bu muhitte en eski işletmelerden bir tanesiyiz” ifadelerini kullandı.


3 YABANCI DİL BİLİYOR
İşletmede 6 yıldır garsonluk yapan 70 yaşındaki Nail Ünver, “Ben 15-20 sene Marmaris, Bodrum, Alanya ve İçmeler’de çalıştım. Çok sayıda yabancı dil biliyorum. Emekli olmamla birlikte memleketim olan Adapazarı’na gelip tarihi dokusu olan bu işletmede çalışmaya başladım. Tarihi dokusu olan yerleri çok seviyorum. O yüzden çok güzel ve leziz olan bu işletmede 6 senedir çalışıyorum. İnşallah birlikteliğimiz devam eder” şeklinde konuştu.

İlgili Galeriler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre Erhamza 3 hafta önce

Adapazarı'nda en çok özlediğim lezzetlerin birçoğu bu lokantadan, işletenler de pırlanta gibi insanlardır.

banner5

banner6