TÜBİTAK DESTEKLERİNDE SUBÜ FARKI

TÜBİTAK’ın ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında SUBÜ öğretim üyelerinin 2 projesinin desteklenmesine karar verildi. SUBÜ, 2008 ve sonrası kurulan üniversiteler arasında projeleri en çok desteklenen 3. üniversite oldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan iki proje TÜBİTAK’ın ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında bilimsel değerlendirmeyi başarıyla geçti. 2020 yılının 1. döneminde TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Akgül tarafından sunulan ‘IoRT Temelli Soft Robotlar İçin Güvenli Haberleşme Platformu Tasarımı ve Uygulaması’ başlıklı proje ile Sakarya Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Nursel Kıratlı Yılmazçoban tarafından sunulan ‘Kaynağından Musluğa: Tek Sağlık Yaklaşımı ile Su Temin Zincirinde Mikrobiyal Topluluk Kompozisyonu ve Antimikrobiyal Direnç Potansiyelinin Araştırılması’ başlıklı projenin desteklenmesine karar verildi.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE 24.

TÜBİTAK’ın bütçe olarak en kapsamlısı olarak nitelenebilecek ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2020’nin 1. döneminde bin 964 proje önerisinden bin 740’ı değerlendirmeye alındı. Bunlardan 213’ünün desteklenmesine karar verildi. Destekleme oranı yüzde 12 seviyesinde gerçekleşti. Genel sıralamada devlet üniversiteleri arasında 24. sırada yer alan SUBÜ, 2008 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise ön plana çıkarak Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi’nin ardından projeleri en çok desteklenen 3. üniversite oldu.

04 Kas 2020 - 16:06 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

cihan - Hocayı hendek myo ya görevlendir, odasını boşalttır, hemde üzerinden prim yapmaya çalış. ne günlere kaldık arkadaş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Kasım 16:06
01

Enes - Bilgiyi beceriye dönüştürmek böyle birşey galiba akademik personele verilen desteğin meyveleri alınıyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Kasım 16:06