SAKARYA MEM'DEN TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA ÇALIŞMASI

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, dilimizi doğru kullanmaya yönelik olarak unuttuysak hatırlamak, bilmiyorsak öğrenmek ve bilgiyi paylaşmak için her hafta cuma günü ‘Doğrusu Varken’ isimli bir çalışma yayımlıyor.

SAKARYA MEM'DEN TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA ÇALIŞMASI
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya MEM Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi tarafından üç hafta önce sosyal medya hesaplarında yayımlanmaya başlayan “Doğrusu Varken” paylaşımlarını yakından takip eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bir topluluğu 'millet' yapan en önemli unsurlardan biri dildir. Dilimiz, ses bayrağımızdır. Tarihimizin, kültürümüzün, değerlerimizin kısacası millî varlığımızın en önemli ögesi olan dilimize sahip çıkmak, onu doğru ve kurallara uygun kullanmak, gelecek nesillere en duru hâliyle aktarmak hepimizin görevidir.

HER HAFTA CUMA

Evlerde ve okullarda evlatlarımıza dilimizin güzelliklerini ve inceliklerini öğreterek onlardaki dil sevgisini kuvvetlendirmek, kuşak çatışması olarak adlandırdığımız tehlikenin önüne geçecektir. Aynı dili konuşursak çatışmayız, anlaşırız.” dedi. Sakarya MEM’in Facebook, Twitter, Instagram hesaplarında her hafta cuma günleri yayımlanan “Doğrusu Varken” paylaşımları takipçiler tarafından beğeniyle izleniyor.

11 Eyl 2020 - 18:01 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.