MEB'DEN “OKUYAN BALIK” SESLİ ELEKTRONİK KÜTÜPHANESİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özellikle ilkokul öğrencilerinin gelişimine katkı sağlaması amacıyla planlanan Okuyan Balık Kütüphanesi’ni tanıttı.

MEB'DEN “OKUYAN BALIK” SESLİ ELEKTRONİK KÜTÜPHANESİ
MEB'DEN “OKUYAN BALIK” SESLİ ELEKTRONİK KÜTÜPHANESİ
Haber albümü için resme tıklayın

Okuyan Balık Sesli Kütüphanesi'nin tanıtımını yapan Bakan Selçuk, yüzlerce kitaba ücretsiz ve anında erişim yapılabilecek kütüphanenin açıldığını bildirdi. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen proje ile ilkokuldaki öğrencilerin okuyarak gelişimine katkı sağlamak hedefleniyor.

OKUYARAK GELİŞİM

Kitaplar seçilirken değerler eğitimine, çocukların yaş seviyelerine, duygusal olgunluklarına ve hayal dünyalarına dikkat edilerek içerik oluşturulduğunu ve kütüphanede bulunan kitapların içeriğinin zamanla zenginleşeceğini ifade eden Bakan Selçuk, "Okuyan Balık vasıtasıyla çocuklarımızın duygusal, sosyal, dil gelişimlerinin ilerlemesini, okuma davranışlarının yüksek seviyede kendini göstermesini umuyoruz. Büyükler gibi küçükler de okuyarak güzelleşecek." dedi. Hikâyelerin müfredatla ilişkili olduğunu belirten Bakanımız, öğretmenlerin de ders işlerken bu hikâyelerden yararlanabileceğini dile getirdi.

ÜCRETSİZ VE HIZLI

“Okuyan Balık” Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde hazırlanan bir proje olup geliştirilen sesli elektronik kütüphanedir. https://okuyanbalik.com/ adresi içerisinde yer alan kitaplar, ücretsiz ve hızlı şekilde hem okunabiliyor hem de dinlenebiliyor.

HAYATI DOĞRU YORUMLAYAN NESİL

Bakanımız Ziya Selçuk’un açılışını yaptığı “Okuyan Balık” Sesli Kütüphanesi’ni değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, okuma sevgisi ve alışkanlığının, okuduğunu anlama ve kendini ifade edebilme becerilerinin önemine vurgu yaparak “Çocuklarımızı kitaba yaklaştırdıkça, kitap okumanın boş vakit değerlendirme aracı olmadığını onlara benimsettikçe hayatı doğru yorumlayabilen ve çözüm odaklı analizler yapabilen nesillere kavuşacağız. Bu anlamda “Okuyan Balık” Sesli Elektronik Kütüphanesi’nin, ulaşılabilirliği ile de çok güzel sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum.” dedi.

24 Eyl 2020 - 17:33 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Poyraz Çevik - Yeni okumaya başlayacağız eninim güzeldir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 17:33
01

Zeynep Doğan - Ben Zeynep ilk defa okuyan balık'a gircem çok heyecanlıyım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 17:33