TÜRKİYE'DE TERÖR ALARMI!

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul'da terör saldırısı olabileceğine dair güvenlik uyarısı yayımladı. Uyarıda, Türkiye'deki ABD vatandaşlarından dikkatli olmaları istenirken, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Açıklamada vatandaşların kalabalıkta bulunmaması vurgulandı.

TÜRKİYE'DE TERÖR ALARMI!
Haber albümü için resme tıklayın

ABDTürkiye'deki, vize işlemlerini geçici olarak askıya aldı. Kararın gerekçesi ise İstanbul'daki ABD vatandaşlarına yönelik olası terörsaldırıları ve kaçırma girişimleri olabileceğine dair alınan 'güvenli bilgiler' gösterildi.

"GÜVENİLİR RAPORLAR ALINMIŞTIR"

Büyükelçiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar almıştır" denildi.

"KALABALIKTAN KAÇININ"

ABD vatandaşlarına, büyük ofis binaları veya alışveriş merkezleri dahil olmak üzere Amerikalıların veya yabancıların toplanabileceği yerlerde daha dikkatli olmaları tavsiye edildi. "Kabalıktan kaçının, yabancıların uğrak yerlerinde tetikte olun" uyarısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

ABD'nin Türkiye'deki Büyükelçilik ve Konsolosluk binalarında ABD vatandaşı olan ve olmayanlara yönelik tüm vize hizmetleri de geçici olarak askıya alındı.

23 Eki 2020 - 16:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.