CİDDİYET/SİZ/SİNİZ

Bazı insanlar elini neye atsa ya kurur ya da bollanır.

Ayağını sürçse bereketlenir rağbet artar.

Taş yerinde ağır olduğu için sizin ederiniz, kaliteniz, duruşunuz bulunduğunuz yere ve kişilere de artı değer katar. Eşeğe altın semer vursanız, eşeğinizi çalarlar. Enerjinizi kattığınız her şey o kadar kıymete biner.

Keramet ne eşektedir ne de semerde ne de eşeği çalanın maharetidir, asıl ustalık sizin altın semeri yapışınızdaki zanaattır. Elinizde sihirli değnek varmış gibi dokunduğunuz aydınlanır. Işığının gücünü sizden alanlar, önce sizin ışığınızı söndürmek isterler.

Bir tarla düşünün kurak verimsiz çalı çırpıdan girilmeyen, yılan akrep yuvası olmuş. Sizin sabrınız, emeğiniz ve azminizle hasat veren bir bostan olmuş. Sonra hırsız tüccarın biri hasadınızı talan etmiş. Asıl olan tek gerçek sizin elinizdeki emeğinizdeki dokunduğunuz yeri gül bahçesi yapan hayata karşı ciddiyetiniz ve sağlam karakterinizdir.

Sorumsuz ,emeksiz zahmetsiz asalak yaşayan maymun iştahlı insanlar ise hayatı ciddiye almayan zayıf karakterli, vicdanları zafiyet geçirmiş ciddiyet/siz insanlardır.

Sizin gölgenizde kalan insanların hayranlığı sadece sizedir bu sebeple sizin elinizi attığınız her şey onlara kıymetli gelir. Siz yürürsünüz onlar ardınızdan yürür. Sizden öğrenilen her eylem size nispet veya kopyala yapıştır olarak geri döner. Böyle zamanlarda sakinliğinizi koruyun ve ciddiye almayın çünkü ciddiyet olan sizsiniz. Bırakın herkes rolünü oynasın hevesini alsın.

Ne güzel duadır ;"Allah'ım benden daha fazla düşmanıma ver ki gözü kalmasın, dostuma da ver imrenmesin. En son bana ver ki, nimetinin bereketi olsun da nazarı olmasın."

Asıl olan sizsiniz gerisi teferruattır. O sebeple hayata karşı duruşunuzu bozmadan, karakteristik evrim geçirmeden inanç ve hakkaniyetle, vicdan rehberiniz ile hayatta omurgalı olarak var olmaya devam edin.

Ciddi olmak ciddiyet ister vesselam.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Filiz Toklu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.