BU VATANIN GERÇEK SAHİPLERİ

Kolluk kuvvetleri, Nedir kolluk kuvvetleri?

Bir devletteemniyet ve asayiş ile ilgili yasaları uygulamaktan sorumlu genellikle silahlı devlet kuruluşlarıdır.

Peki, bu kolluk kuvvetlerinin görevi nedir?

Halkın güvenliğini sağlar, vatan ve millet için tehdit oluşturacak unsurları ortadan kaldırır. Yeri geldiğinde dağda bayırda terörist peşinde koşar, devriye atarken kurşuna dizilir, sağlığı için uyardığı vatandaştan tekme yer görevinden alınır, hanımıyla pazar alışverişi yaparken hain saldırıya uğrar ve şehit olur. Ne de olsa görevidir askerin polisin ölmesi değil mi?

Ama gel gör ki bunlara rağmen, hala polis ve asker düşmanı bir kitle var. Her şeye rağmen kolluk kuvvetlerini yermeye devam eden bir kitle. Her şeyi göze alarak, sonunda ölüm olduğunu bilerek bu mesleği seçmiş bu insanlara yapılanlar vicdansızlık değil de nedir? Ne ara bu kadar vicdansız olduk biz? Gerçi biz vicdanımızı çok yerde unuttuk…

Biz vicdanımızı mayına basıp şehit olan askerlerimizin cenazelerinde unuttuk!

Biz vicdanımızı patlamada şehit olup naaşları ağır gelsin diye tabutlarına taş koyulan polislerimizin cenazesinde unuttuk!

Biz vicdanımızı Diyarbakır'da hamile eşi aş erdi diye pazara giden ve meyve seçerken eşinin yanında haince şehit edilen komutanımızın başında unuttuk!

Biz vicdanımızı iş stresini atıp biraz eğlenmek istedikleri için halı sahaya giden ve keleşlerle kurşuna dizilen Özel Harekât Polislerimizin yanında bıraktık!

Biz vicdanımızı eşine az da olsa moral olsun diye ziyaret eden dönüşte hain bombalı saldırıda şehit düşen, Nurcan annemiz ve Bedirhan bebeğin şehit olduğu arabada unuttuk!

Biz vicdanımızı Şanlıurfa- Ceylanpınar’da uykularında şehit edilen polislerimizin yanında unuttuk!

Peki, şimdi söyleyelim. Kimindir bu vatan?

Sosyal medyada durmadan polis ve askerleri linç edenlerin mi?

Kendi sağlığı için uyaran polise tekme atanın mı?

"Askerlerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar.” diyenlerin mi?

Hayır, hiçbirimizin değil. Bu vatan;

Daha çocuğunun kokusunu dahi içine çekemeden şehit düşen, başka çocuklar annesiz babasız kalmasın diye kendi çocuklarını annesiz babasız bırakmayı göze alanlarındır. Ve hatta;

“Vatan uzaklardan bakıp da benim diyenlerin değil, yar koynuna baş koymadan şehit düşenlerindir.”

Selam olsun bu vatan için can alıp can verenlere…

Saygılarımla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Anıl Üstün - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan Karabağ - Okurken çok duygulandım, teşekkür ederim böyle bir yazı yazdığınız için.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 11:45
01

Ferdi özkan - Anıl kardeşim güzel yazmışsın bi gün oturmak isterim sana cd hediye etmek için

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 11:45