YÖNETİM DOĞRU YOLDA

Kim ne derse desin, Cevat Ekşi ve yönetiminin şu ana kadar izlediği profesyonel anlayış ve yönetimi, bana göre çok güzel. Şuana kadar yaptıkları bundan daha iyisi olamaz. Hele hele bu ligde ve böylesine bir ekonomik krizde…

Bir kere, sözleşmeleri biten kalecimiz Oğuz, stoperlerimiz Ümit Yasin ve Berkay Can ile birlikte sağ açığımız Abdülaziz ve santrforumuz Berk İsmail’e imza atmaları yerinde bir karar, kutluyorum. Çünkü gideni geri getirdik, hem de nokta atışlarıyla. Öyle ya, kalecimiz başta olmak üzere bu isimlere kim KÖTÜ diyebilir ki? En azından 5 oyuncumuz garantilemiş oldu. Hem de adamların geçen seneki hak edişleriyle birlikte. Yani geçen seneden alacakları yok.

Kalan isimlerden ise sadece orta saha oyuncumuz Azad ve sol bekimiz Canberk ile devam edilmesi de doğru bir karar. Hayır yani gönderilenler ne verdi de konuşuyorlar ki? Genç mi kaldı takımda. Hepsinin sakalı çıkmış. Hatır gönül işi bitsin artık ki bana göre Sakaryaspor altyapısını da tepeden tırnağa değiştirmek lazım. Çünkü gelenler de aynı şeyi yapıyorlar(!)

Peki geride kalanlar ne olacak? Bakalım sırayla…

Sağ bek Ferit ve Alper’in gönderilmesi kadar doğru bir şey olamaz. Dolayısıyla sağ beke oyuncu alınacak, hem de 2 tane…

Her ne kadar Canberk olsa da ben ikinci bir ismin daha alınmasını isterim ki sanırım

Ankara Demirspor’dan alınan Burak Öksüz, hem sol stoper hem de sol bek oynar diye alındı.

ORTA SAHAMIZ YETMEZ

Orta sahamızda kim var? Sadece geçen sezondan Azad ile yeni alınan Kırklarelisporlu Caner, gerisi sıfır…

Şampiyonluğa oynayacağımız gerçeği ile yola çıkarsak, 2 orta saha oyuncusu değil 4 tane orta saha oyuncusu lazım bize. Yani 6 ve 8 numaralar. Bu yüzden Azad ve Caner iyi oyuncular olsalar da tam 40 haftalık lig maratonunu düşününce en az onlar kadar kaliteli ikişer tane daha oyuncu almamız lazım. Öyle ya, lig uzadı, bunun karı yağmuru var, sakatlığı cezası var. İyi düşünmek lazım. Sanırım o isimleri de yeni teknik direktörümüz İsmail Ertekin belirleyecek…

Söyler misiniz bana, 10 numaramız nerde? Ne geçen seneden vardı bu 10 numara ne de kalanlarda. Görüyorum ki alınanlar içinde de yok.

Yeni transfer Oğuzhan için bana kimse 10 numara demesin çünkü inanmam. Benim kafamdaki 10 numara onun gibi değil, daha kaliteli bir isim yani goller ve asistler yapıp takımı şampiyonluğa sırtlayacak 5 yıldızlı bir 10 numara. Gerekirse üst ligler olmalı ama mutlak almalıyız.

Asıl önemlisi, saha içinde bizi yönetecek bir AĞABEY lazım. O ağabeyi de 10 NUMARA pozisyonu için kullanmalıyız. Ama eğer ki İsmail Ertekin 4-2-3-1 değil de yani o forvet arkasındaki 10 numarasız 4-4-2 oynatmayı düşünüyorsa o zaman 6 ve 8 numaralar ile 7 ve 11 numaralar daha fazla olmalı, birbirini aratmayacak tatlı ve başarı sağlatacak bir rekabet içinde ki ben Azad ile Caner’i yedek bırakacak 6 ve 8 numara istiyorum.

3.BÖLGE ÇOK DAHA ÖNEMLİ

2 açığı düşündüğümüzde 4 yerine sadece 1 oyuncumuz var ve o da Abdülaziz var gerisi yok. Peki yeterli mi? Bence hayır? Hem onu zorlayacak hem de gerekirse onu kesebilecek bir 7 numara ile aynı şekilde 2 tane 11 numara lazım bizlere

Bir de golcüler açısından bakalım meseleye…

Sadece Berk İsmail vardı dün gittik Ali Özgün’ü de aldık ve santrfor sayımız ikiye çıktı ki bu bile yetmez. Öyle ya, ikisi de sakatlanabilir, ceza alabilir. Bulabilirsek onlara alternatif neden alınmasın ki. Hayır yani en son açıkta oynatır yine oynatırız. Bu iş taktik işi taktik. Kaliteli bir adam kimi nerde ne zaman ne şekilde oynatacağını çok iyi bilir ve cuk diye oturtup çok maç aldırır ki sözünü ettiğimiz kişi bize 13 maçta 11 galibiyet 2 beraberlik aldıran İsmail Ertekin ise.

MAÇ SAYILARI İYİ DÜŞÜNÜLMELİ!

Sakaryaspor yönetiminin bence en çok dikkat etmesi gereken konusu, 21 takımlı ligde oynanacak 40 haftaya göre takım kurulması. Zaten onun için dedim her mevkimize aynı kalitede en az ikişer tane oyuncu olmalı diye.

Çarpın 1 kişiyi 2 ile yapar 22. Bu sayı 25 olacağına göre kalan 3 oyuncuyu da ben NOKTA ATIŞI yani ÜST DÜZEY olarak düşünüyorum ki bu mevkiler de 6-8 ve 10 numara olarak düşünüyorum. 10 numara nedense hiç alınmadı. Bu da sanırım İsmail hocanın istememesinden kaynaklanıyor ki bu durum söz konusu ise o zaman da 6 ve 8 numaralarımız çok kaliteli olacak. Ya da 10 numaralar! Yani 2 yeni kaliteli oyuncu daha almalıyız orta sahamıza. Ama ne olur bana gençlerden söz etmeyin ki onlar için şuanda nötrüm. Geçtiğimiz sene her birinin en az ikişer tae iç saha maçlarını izledim. Hiç birini kırmak ve üzmek istemiyorum. Ön yargısız yaklaşık sadece BEKLEYİP GÖRELİM diyorum. İnşallah sbaşarılı olurlar.

İşte tüm bu detaylardan sonra derim ki,

Cevat Ekşi başkanlığındaki Sakaryaspor yönetimi, şuana kadar çok güzel icraatlar yaptı.

Nasıl ki Maliye ve SSK borcunu yapılandırıp geciken taksitleri ödedilerse…

İmza atıp kalanların parası verip geçen seneden alacaklarını sıfırladıysa…

Kalpleri temiz olup sadece ve sadece başarılı ve doğru işleri yapmak için hareket ediliyorsa…

Cevat Ekşi de iyi yoldadır yönetimi de. Onlara inanıyorum, güveniyorum ve tam destek veriyorum. Ekşi başta olmak üzere tüm Sakaryaspor yönetimine başarı diliyorum. Allah utandırmasın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Gökdemir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.