YILMAZ VURAL!

Son birkaç gündür gündemde yine Medyatik Sakaryalı Yılmaz Vural hocamız var. Ama bu sefer konu başka, konu çok ciddi. Çünkü Yılmaz hocamız Covid 19 hastalığına yakalandı!

1 Ocak 1953 doğumlu olan ve doğum yeri de Adapazarı olan Yılmaz Vural, teknik direktörlük yaptığı TFF 1.Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor’da, kendisiyle birlikte 3’ü futbolcu tam 12 kişi gibi Korona Virüsünü yakalanmış. Rabbimden acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun hocam…

Korkuyorum çünkü 67 yaş üstünde Yılmaz hocamız. Yani riskli grupta Allah korusun. Bunun için de tüm Sakaryalılardan ona dualar bekliyorum. Allah’ın izniyle bu badireyi de atlatacaktır inşallah. Sadece ona değil onunla birlikte bu hastalığa yakalanan tüm Akhisar Belediyesporlu futbolcu ve teknik heyetle Akhisar camiasına da, diğer hastalarımıza da Allah’tan şifa diliyorum.

GEL DE BU MAÇLARI OYNAT!

Hadi Süper Lig ve TFF 1.Lig maçları, bu 2 lig takımlarının yayıncı kuruluştan alacakları para için oynanıyor da, 2 ve 3.Lig maçları neden oynatılıyor ki?

Hayır yani, şuana kadar kim kime sorsa, bundan sonra ne olacağını kimse bilmiyor. Ama ben size söyleyeyim.

Süper Ligden 3 takım düşecek, 1.Ligden ilk 2 sıra DİREKT Süper Lige çıkacak. 3,4,5 ve 6.sırasındaki takımlardan biri daha, Play Off maçlarından sonra belli olacak ve böylece Süper lige yine 3 takım çıkmış olacak. Sonrasında ise, TFF 1.Ligden de 2.Lige 3 takım düşecek ve 2.Ligden de 2.Lige 3 takım çıkacak ki işte sorun burada başlıyor. Çünkü 2 ve 3.Lig Kulüpler Birliği, bu maçların oynanmasını istememiş. Bence bu kararı alanlar ligden düşmemeye çalışanlarla play off dışında kalan takımlardır. Yani Öyle ya, hiçbir iddiaları yok ki neden oynamak istesinler. Zararını onlar çekecek çünkü futbolcuların bugüne kadar ki paraları ödenmemişken, bari kalanlar da alacak hanesine yazılmasın, zararın neresinden dönersek kardır diye oynamak istemiyorlar.

EŞLEŞMELER NASIL OLACAK?

Federasyon kalan 6 haftayı oynatmayacak. Sadece grup birincileri Samsunspor ve Bandırmasporu direkt olarak 1.Lige alacak.

Kırmızı gruptan Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Tuzlaspor ve Sakaryaspor takımları, 2-5 ve 3-4 şeklinde yani Ankara Demirspor ile Sakaryaspor, Kastamonuspor ile de Tuzlaspor takımları, tek maç üzerinden, tarafsız bir sahada karşı karşıya gelecekler ve o maçın kazananları yine tarafsız sahada ve tek maç üzerinden bir kez daha grup finalinde karşılaşacaklar.

Beyaz Grupta da aynı şey uygulanacak ve bu gruptaki play off birincileri bir kez daha tarafsız sahada tek maç üzerinden karşı karşıya gelecek ve bu 2 play off finalistinin hangisi galip gelirse o takım da 1.Lige çıkacak. Böylece 3 takım yeni sezonda TFF 1.Ligine çıkmış olacak. Yani 3 maçta iş bitecek. Eğer lig devam etseydi, 11 hafta daha oynanmış olacaktı ki bu da maçların Eylül ortalarında bitmesi demekti. Peki yeni sezon ne zaman başlayacak da takımlar ne zaman, kimle, hangi parayla, nerede ve nasıl yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Öyle ya Federasyon Süper Lig ile TFF 1.Ligine Ağustos ayına kadar bitirip Eylül’de de ligi başlatmayı düşünüyor. Peki ya 2 ve 3.Lig ne zaman başlayacak. Ekim’de başlatıp hafta aralarında da mı maç oynatacak yoksa yepyeni bir uygulama mı hayata sokulacak? Hem de hastalığın kol gezdiği ve yeniden hortlamak üzere olduğu şu günlerde…

ŞANSIMIZ YÜZDE 12,5!

İşte bu nedenle 2 ve 3.Lig kulüplerinin tamamına yakını bunu kabul etmiş.

Bu arada 3.Ligde A Grubunda Serik Belediyespor, B Grubunda Kocaelispor, C Grubunda da Bursa Karacabey Belediyesporspor takımları şimdiden 2.Lige çıkmış oldular bile!

Play Off ise tıpkı bizim gibi oynanacak ve son takım da bu şekilde çıkacak. 3.Ligden ise her gruptan 3’er takım olmak üzere 9 takım düşecek. BAL Ligini lider bitiren takımlar veya bu şekilde BAL Ligi tescil edilirse şuan ki grup birincileri kalan maçları oynamadan tek maç üzerinden play off maçları oynayacak. Buradan da 9 takım 3.Lige çıkmış olacak, sadece 2 takım çıkamamış olacak yani.

Peki şansımız nedir söyleyebilecek olan var mı? Ben yüzde 12,5 görüyorum. Çünkü bu maçlarda her takamın yüzde 25’lik bir şansı olacaktı ama bizim onu bile sağlatacak taraftarlarımız o maçlarda tribünlerde ki yerini alamayacak ki bu da yarı yarıya fgüç kaybı demektir. Yani yüzde 25 değil yüzde 12,5. Siz isterseniz bunu yüzde 99 yapın v e Sakaryasporu şampiyon ilan edin ama ben bugünkü şartlarda bunu ne yazık ki söyleyemiyorum. Bana göre şanslar eşit bile değil. İnşallah Temmuz 18’de başlayacak bu play off maçları seyircili oynanır da şansımızı yüzde 99’lara çıkartırız inşallah ki bunun da olma ihtimali var ha şimdiden söyleyeyim. Yeter ki yasaklara ve tedbirlere uyalım, uymayanları da uyduralım(!)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Gökdemir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.