‘ÖNCE CEHALET YOK EDİLMELİ’

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Uzman Dr. Cihan Kolip, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle paylaştığı mesajında eğitim sistemine eleştirilerde bulundu.

Cihan Kolip Sakaryalı siyasetçilere eğitim seferberliği için çağrıda bulundu

ATATÜRK’Ü ANLAMAK

Cihan Kolip, “10 Kasım sadece Atatürk’ün anıldığı günler olmamalıdır . Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak uygulandığı, eğitimin ve bilimin ışığında Sakarya’mız için ülkemiz için Türk Milleti için daha iyi neler yapabilirizin düşünüldüğü ve vakit kaybetmeden harekete geçildiği günler olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir’ diyerek noktayı koymuştur” dedi.

AKIL VE İLİM

Atatürk’ün “Toplumun düşmanı cehalet; cehaletin düşmanı öğretmendir. O yüzden milli eğitim sistemimizin temel taşı cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe yerimizdeyiz yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir” dediğini hatırlatan Kolip, “Atatürk’ün manevi mirasçıları olabilmemiz için akıl ve ilmin rehberliğini kabul etmemiz gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM KARNESİ

Açıklamalarının devamında Sakarya’nın eğitim durumundan bahseden Kolip, “YKS’de ilk 5 bin ilk 50 bin ve ilk 150 bin kişi içerisinde Sakarya ne yazık ki 66. sıradadır. Bu vahim sonucun nedenlerini araştırdığımızda karşımıza daha çarpık bir tablonun ortaya çıktığını görüyoruz. Fen liselerinin başarı oranı yüzde 49/ 50 iken, imam hatip okullarının başarı oranı ise yüzde 15’tir. Fakat kazanılan okulların niceliksel sınıflamasını yaptığımızda ise bu oran yüzde 10’ların altına düşmektedir” diye kaydetti.

SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Hendek ilçesinde 9 adet imam hatip ortaokulu olduğunu ve Hendek’te geçen sene 6 öğrencinin fen lisesini kazandığını belirten Kolip, “Bunu öğrenince ülkemin geleceğinin çok parlak olmadığını içim sızlayarak düşünmeye başladım. Öyle ki bu sene sadece Hendek’te bin 621 öğrencimiz LGS sınavına girecek. Buradan eğitim ve öğretime çok önem verdiğini bildiğim başta Sayın Valimiz olmak üzere CHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Engin Özkoç’a, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ümit Dikbayır’a, MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Levent Bülbül‘e ve AKP’li vekillerimize sesleniyorum; gelin Sakarya’mızda eğitim seferberliği başlatalım” çağrısında bulundu.

NİTELİKLİ OKULLAR

Başta Hendek, Karasu ve Kocaali olmak üzere şehrimizdeki bazı imam hatip ortaokullarını fen liseleri ayarında eğitim verebilecek nitelikli okullara çevrilmesini öneren Kolip, “Göreceksiniz Sakarya’da başarı oranımızda büyük artış olacaktır. Sadece Hendekte 200 öğrenci LGS’de nitelikli okullara girmeye hak kazanacaktır. Bir önceki sınavda 6 öğrencinin fen liselerine girdiğini düşünürsek eğitim sistemindeki uygulamanın da hatalarını görmüş oluruz” ifadelerine yer verdi. /R. Kaan Oktar

09 Kas 2019 - 14:56 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

FARUK - Hendeğin eğimle ilgili sorunlarını gündeme taşıdığı için hocamıza teşekkür ediyoruz..Hiç kimse imam hatipe karşı değil .fakat 9 tane imam hatip olan bir ilçede bir tane nitelikli okul ve spor okulu olmayışına karşıyız...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 14:56