HALİT MOLLA ANILDI

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, 200 kişilik çetesiyle kurtuluşun en büyük kahramanı Halit Molla, Söğütlü ilçesi Sıraköy'deki mezarı başında düzenlenen mütevazı törenle anıldı.

HALİT MOLLA ANILDI
HALİT MOLLA ANILDI
Haber albümü için resme tıklayın

Torunu Haluk Akagündüz, akademisyen Dr. Mehmet Özdemir ve yazar Fahri Tuna'dan oluşan Halit Molla Daimi Anma Kurulu tarafından organize edilen sivil programa; Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ile beraber merhum Halit Molla'nın torunları ve sevenleri katıldı.

DUA OKUNDU

Anma kurulu başkanı Haluk Akagündüz'ün hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan anma töreninde önce Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ardından Orhan Camii emekli müezzini Hafız Hasan Çolak tarafından güzel bir dua yapıldı.

KİTAP MÜJDESİ

Duanın ardından bir konuşma yapan Dr. Mehmet Özdemir, özetle Halit Molla gibi gerçek vatanperver ve kahramanları hatırlamanın İslâm'ı ve Türkiye'yi sevmek anlamına geldiğini ifade ederken bir de kitap müjdesi verdi. Özdemir, üç kişilik düzenleme kurulu olarak Halit Molla'nın kendi yazdığı anıları, onu anlatan bir biyografik kısım ve Halit Molla anekdotları olmak üzere üç kısımdan oluşacak kitabın seneye yani kurtuluşun 100. yıldönümünde okurlara sunmayı planladıklarını söyledi.

İKRAM

Koranavirüs salgını nedeniyle katılımın az olması planlandığından otuz kadar tarih severin iştirak ettiği anma töreni büyük bir olgunlukla geçti. Programın sonunda Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, misafirlerini 1486 yılında inşa edilen tarihi Şeyh Muslihiddin Camii bahçesinde ağırladı.

23 Haz 2020 - 13:44 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.