Başkanların performansı

Önce karar vericilerin ardından da milletin oylarıyla belediye başkanı seçilenlerin 200 gününü değerlendiriyoruz. Başkanların yaptıkları yapacaklarının teminatı olabilir mi?

KAYIP YIL 2019...

Yerel seçimlerin üzerinden 7 ay geçti. Görev devir teslimi, kabuller falan derken ortalama 200 gündür başkanlar görevde...

Herkes kendi ilçesine yapılanı veya yapılamayanı muhakkak ki biliyor.

Belediye başkanları geride bıraktıkları 200 günde ne yaptılar? Başkanların yaptıkları gelecek için umut veriyor mu?

Kanımca şehrin geneli için 2019 kayıp yıl oldu desem abartmış olmam.

Genelleme yapmam gerekirse, ağlayan, enkaz edebiyatı yapan başkanlar daha ön plandaydı 200 günde...

Şehir merkezinden diğer ilçelere kendimce aldığım notları sizlerle paylaşmak istiyorum.

ADAPAZARI BELEDİYESİ

Mutlu Işıksu başkanlığında ki Adapazarı Belediyesi için ilk yazacağım cümle; Algıyı en iyi yöneten belediyelerden birisi. Hatta en iyisi...

Başkan Işıksu’nun sürekli esnafıyla, vatandaşıyla iç içe olduğunu deyim yerindeyse gözümüzün içine soktular. Enkaz edebiyatı yapmadı. Öpüp koklayan ya da ağlayan başkanların ötesinde somut adımlar attı. Seçim döneminde söz verdiği projelerin bir kısmında çalışmalar başladı. Belli projeler için fizibilite yapıyor bildiğim kadarıyla.

Öncelikli olarak para harcamadan doğrudan iletişim kurularak, devlet-millet el ele yapılacak işlerden başladı. Sosyal projeler elbette önemli ancak, şehrin merkez belediyesinin ilçenin çehresini değiştirecek adımlar atması gerekiyor.

Mutlu Işıksu, Ankara’dan özellikle Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz’un desteğiyle yıllardır ne olacağı merak edilen Türk Ticaret Bankasının müze olarak hizmete geçebilmesinin önünde ki engelleri kaldırdı. Eski Türk Ticaret Bankası’nda çalışmalar devam ediyor. Şeker Mahalle’de açılışa gün sayan Çocuk hakları sokağı var. Işıksu 32 proje sözüyle seçilip görevi devraldı. Benim en çok merak ettiğim dört gözle beklediğim projesi ADA MEYDANI...

Belediye hizmet binası, yıkılan evlendirme dairesinin yenisini de içine alacak büyük proje için fizibilite çalışmaları yapılıyor. Umarım beklentiyi karşılayacak güzellikle bir eser ortaya çıkar.

Başkanları değerlendirirken, imar planları, asfalt yaması gibi işlerine bakmayacağım.200 günlük dönem değerlendirildiğinde Mutlu Işıksu benden geçer not alır.

Ada Meydanı, Eğlence Merkezi gibi büyük ölçekli projelerin ihale süreci ve proje detayları ortaya çıktığında gerçek not o zaman verilir elbette.

Mutlu Işıksu’nun halkla iç içe olma durumunun çok öne çıkmasında büyük ölçüde Süleyman Dişli’nin son döneminde yaşadıklarının etkisi var. Malum Süleyman Dişli son döneminde sağlık problemleri nedeniyle bırakın vatandaşla iç içe olmayı belediyeye bile gidememişti.

Her başkan kendi döneminden sorumludur anlayışından hareket edersek, Mutlu Işıksu 31 Mart’tan sonra devraldığı makamın hakkını veriyor. Umarım Işıksu’nun ekibinde görev alan isimler hata yapmazlar. Başkanın ekibinden birisinin yapacağı en küçük hatanın faturası ağır olacak görünüyor.

YARIN; ERENLER BELEDİYESİ

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Hasbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.