AF VE CEZA İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine gelmesi beklenen "Şartlı Ceza İndirimi" kanun teklifi ile 129 bin kişinin tahliye edileceği ifade edilmişti. Gazetemize konuşan Sakaryalılar söz konusu teklife karşı olduklarını belitti.

‘TEKLİFE KARŞIYIZ’

Şartlı Ceza İndirimi teklifiyle ilgili Sakaryalılara görüşlerini sorduk. Vatandaşların çoğu teklife sıcak bakmadıklarını ifade etti. Raif Şen, “Affa karşıyız. Suç işleyen insanlar toplumun dışında kalsınlar. İyi insanlar üretiyorlar, kurallara uyuyorlar. Bakıyorsunuz adam 20 defa hırsızlık yapmış. Affedip sokaklara salarsan yine hırsızlık yapacak. Bu nedenle o yasa teklifine karşıyım” diye belirtti.

‘ONAYLAMIYORUM”

Nuri Safi, “Suç işleyenler cezalarını çekmeli. Af yasasıyla çıkacak olanların yarın bir gün yine suç işlemeyeceği ne malum. Ben onaylamıyorum bu yasa teklifini. Bu yasaları hangi akla hizmet çıkardıklarını da anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

‘DOĞRU DEĞİL’

Yahya Özdemir, “Bu yasanın uygulanmasını ve 129 bin cezalının serbest bırakılmasını doğru bulmuyorum. Bana yapılan bir şeyin cezasını devlet verdiyse devletin değil kişilerin affetmesi gerekir. Biraz düşünülüp ona göre hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

‘DEĞERİ YOK’

Ahmet Yıldız, “Afla ilgili ne söylersek söyleyelim bunu uygulayacak olan merciiler kararı verir zaten. 129 bin kişi bu af yasası ile çıksa hiçbir şey fark etmez. Suç oranı daha da artış gösterir. Sonra ağır bir suç işlendiğinde niye işlendi demesinler. O yüzden bu yasa teklifinin bir değeri yok” ifadelerini kullandı.

‘GÜVENLİ DEĞİL’

Serkan Çalık, “Suçluların adı ne olursa olsun bir yasa teklifiyle dışarıya çıkarılması hiç güvenli değil. Hapçılar, baliciler, cinayet işleyenler bir sürü suçtan içeride yatan insan var. Affı uygulamalarını da doğru bulmuyorum” diye belirtti

MAĞDUR OLANLAR

Farklı yönde görüş bildiren Erkan Kaya ise “İçeride o kadar mağdur olan insanlar var. Bence bu af yasası doğru bir şekilde uygulanırsa yerinde olacaktır. Ağır suçtan yatanların dışarıya çıkmasını tabi ki istemeyiz. Özellikle çocuk tacizi, cinayet, kadına şiddet uygulayan kişilerin çıkması taraftarı değilim. Onların affedilmemesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

‘DEVLETE ZARAR’

İsmail Küsmez, “Ağır suçtan yatmayan kişilerin içeride yatan kişilerin çıkması doğru olur. Fuzuli içerde devlete zarardan bir şey değil. Bu sayının 129 bin kişi olduğu ifade ediliyor. Bence bunlar affedilirse devlet de rahatlar. Türkiye suç makinesi oldu. Aksaray’a yeni bir cezaevi yapılıyor” dedi.

‘ADALETLİ OLSUN’

Salih Balcı, “Ağır cezası olan insanların serbest bırakılmasını uygun görmüyorum. Bu işi yapanlar adaletli ve yerli yerinde yapsınlar. Kafalarına göre suçlu insanları serbest bırakmasınlar. Öyle yaparlarsa halkta rahat yaşar. Ama tacizci çıkarsa milleti rahatsız ederse çok yanlış olur” diye belirtti./Sibel Bulut

15 Kas 2019 - 14:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sakaryali - Afffff clkmali nasil clkmali.tecavuz hlrslz uyusturucuya hasla vermemeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 14:15