SAYILAR ÇOĞALIYOR HASTANE ALARMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk vakayı açıklamasının ardından, Türkiye’nin en riskli 5 ilinden biri olarak adı anılan Sakarya’da ikinci dalga korkusu artıyor. Başlayan normalleşme sürecinde ilimizde sayıların arttığı öğrenildi.

CİDDİ ORANDA ARTIŞ

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vaka sayılarında ciddi azalma yaşanan Sakarya’da, son günlerde sayının yeniden artmaya başladığı öğrenildi. Sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığı ve şehir giriş-çıkışlarında kontrollerin sürdüğü ilimizde, son 3 günde olası vaka olarak değerlendirilen vakaların sayısında ciddi oranda artış olduğu öğrenildi. Bu nedenle daha önceden normalleşme sürecine giren Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyota-Sa Acil Yardım Hastanesi’nde yeniden Covid-19 hastalarına bakmak için birimler oluşturulduğu belirtildi.

TEKRAR PANDEMİ SERVİSİ

Pandemi sürecinin kontrol altına alınmasının ardından koronavirüs hastalarını Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk eden, genel temizlik ve dezenfeksiyon işlemi sonrası eski haline döndürülen Toyota-Sa Acil Yardım Hastanesi’nin üst katının yeniden pandemi servisine çevrildiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de servislerde yeniden artışla ilgili hazırlık çalışmalarına başlandığı belirtildi.

DSÖ’DEN REKOR AÇIKLAMASI!

Öte yandan normalleşme süreci sonrası Türkiye artışı kademeli olarak kontrol altında tutabilmeyi başarsa da, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda dünya genelinde 1 günde 180 binden fazla kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. Çin’de yapılan araştırmalarda ise koronavirüsün yeni bir salgınla tekrar yayılmaya başladığı ortaya atıldı. Birçok ülkede henüz ilk yayılma dahi kontrol altına alınamazken, ikinci dalganın daha güçlü bir şekilde geleceğini belirten uzmanlar ise vatandaşlara kurallara uyma konusunda çağrıda bulundu.

22 Haz 2020 - 18:11 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.