‘YARALARI SARMA DERDİNDEYİZ’

Hendek Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlama sonrasında suçlamaların odağı haline gelen MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun sessizliğini gazetemize bozdu. Coşkun, “Şu anda birlik olma zamanı. İhmal olup-olmadığını yaralarımızı sardıktan sonra konuşmamız gerekiyor” dedi.

ÖZEL HABER / NAZİLE AKARSU

MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun, patlama sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili konuştu

SAKARYA ŞOKTA

Sakarya hala Hendek Coşkunlar Fabrikası’nda meydana gelen patlamanın şokunu yaşıyor. Ölen işçiler göz yaşları içerisinde son yolculuklarına uğurlanırken, kayıp işçilerin yakınları ise arama-kurtarma çalışmalarından gelecek haberi bekliyor. Patlamanın ardından olayda ihmal olup-olmadığı yönündeki tartışmalar ise sürüyor. Facianın yaşandığı fabrikanın sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun, ihmal iddiaları ve önceki akşam ‘Moral Yemeği’ adıyla lanse edilen toplantı hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

‘İŞÇİLERLE AİLE GİBİYDİK’

Muhabirimiz Nazile Akarsu’nun olayda ihmal olup-olmadığını sorması üzerine Coşkun, “Fabrika Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi makamları tarafından ruhsat verilen bir fabrika. Belirli periyotlarla denetlenen Avrupa standartlarına uygun bir fabrikadır. ‘Patlamada ihmal var mı?’ şu anda bizim bir açıklama yapmamız doğru değil. Soruşturma bittikten sonra her şey belli olacak. Bu olay bizi çok üzdü. Çalışanlarımızla aile gibiydik, fabrikamızda birlik ve beraberlik vardı. Şu anda birlik olmamız lazım. Burası Sakarya’nın fabrikası. Buradan dünyaya havai fişek gidiyor. Bütün yaralarımızı sardıktan sonra ihmal var mı, yok mu bunları sonra konuşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘YARALARI SARMA DERDİNDEYİZ’

“Para-pul her zaman geri gelebilir, ama can geri gelmez maalesef” diyen Coşkun, “Şu anda arkadaşlarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. ‘Fabrikanın ne kadar zararı oldu, tekrar faaliyete geçecek miyiz?’ şu an bununla ilgili bir düşüncemiz yok. Bir an önce yaraları sarma derdindeyiz. Vefat eden kardeşlerimizin ailelileri ile ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.

‘O YEMEKTE BEN YOKTUM’

Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve bazı şube başkanlarının katılımıyla düzenlenen o yemek hakkında konuşan Başkan Coşkun, “Hendek’te gerçekleşen olay moral yemeği değildi, herkes bunu çok yanlış anladı. O yemekte ben yoktum zaten. Ben gelmişim gibi konuşuluyor, ama yoktum. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’ı görevlendirdi ve patlamadan bir saat sonra yanıma geldi. Patlamadan sonra destek için 30’un üzerinde MÜSİAD şube başkanımız geldi. Şube başkanlarımız içeri yanıma alınmadı. Genel Başkanımız, gelen şube başkanlarımızla toplantı yapmak istedi. Toplantıyı MÜSİAD’ta yapacaktık, ama uzak olduğu için Hendek Bayraktepe’yi ayarladı belediye başkanımız. Bayraktepe’de toplantı yapıldı, yemek değil” şeklinde konuştu.

GÖREV DAĞILIMI

Toplantının detayları hakkında bilgiler veren Coşkun, “Toplantının amacı görev dağılımı yapmaktı. ‘Yaralar nasıl sarılır, ailelere nasıl destek olunur, vefat edenlerin cenazesine kimler katılacak?’ bunun için toplantı yapıldı. Ama maalesef farklı zihniyetteki kişiler ‘Yemek’ dediler. Bizim Bursa şubemiz, sosyal medyada Sakarya’ya destek amaçlı Hendek’teyiz diye bir paylaşımda bulunmuş. Paylaşılan fotoğraf çarpıtılmış. Burada tek amaç, şube başkanlarımız ile birlikte toplanarak neler yapabilirizi konuşmaktı” ifadelerini kullandı.

06 Tem 2020 - 11:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.