‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Çoklu baro teklifinin komisyon görüşmelerinde 12 madde daha kabul edildi. Kabul edilen maddelerle ilgili olarak Sakarya Baro Başkanı Abdurahim Burak gazetemize açıklama yaptı. Burak,  “Biz siyaset yapmıyoruz. Doğru neyse onun yanındayız” dedi.

‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER / NAZİLE AKARSU

Sakarya Barosu Başkanı Burak, ‘Çoklu Baro’ düzenlemesindeki son durumu değerlendirdi

‘YARGIYA SİYASET BULAŞACAK’

Çoklu Baro düzenlemesiyle ilgili endişelerini Muhabirimiz Nazile Akarsu’ya anlatan Burak, “Çoklu baro teklifinin komisyon görüşmelerinde 12 madde daha kabul edildi. Bu maddeler önümüzdeki hafta içerisinde genel kurula gelecektir. Tabi biz genel kurul aşamasında da mücadelemizi devam ettireceğiz. Yine Ankara’da olacağız demokratik yollardan hak arama hürriyetimizi kullanacağız. Sesimizi ülkeye duyurmaya çalışacağız. Kamuoyuna bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışacağız. İnşallah biran önce bu yanlışta geri dönülür. Çünkü hiçbir şeye çözüm getirmeyecek çoklu baro sistemi. Aksine daha karmaşık daha ötekileştirilmiş siyasi barolar haline gelecek. Maalesef yargıya siyaset bulaşacak. Yargının üçayağından biri olan savunmaya çok çirkin bir siyaset girecek. Bu da bizi birbirimizden uzaklaştıracak” ifadelerini kullandı.

‘GÖRÜŞLERİMİZ SORULABİLİRDİ’

Burak, “Adalet Komisyonunda barolarla ilgili düzenleme konuşulurken bizimle görüşülmemesi çok üzücü bir durum. Komisyon görüşmeleri boyunca her madde üzerinde baro başkanları görüşlerini söyleyebilirdi. Sağlık tedbirleri açısından bizleri içeri almadılar ama meclisin yeterli salonları var komisyon çalışmaları daha büyük salonda yapılabilirdi. Daha sağlıklı bir tartışma zemini oluşturulabilirdi. İşin hakikati bizden önce tarım komisyonunda avcıların temsilcileri alınmış onların görüşleri dinlenmiş ama bizimkiler dinlenmedi. Tabi bu da çok acı, üzüntü verici bir durum. Orada başkanlarımızın bir kısmı yerde uyudu, bir kısmı bankta uyudu” dedi.

‘TÜRKİYE ZARAR GÖRÜR’

“Biz hakkımızı mecliste arayacağız; çünkü orası milletin meclisi, bizler için yasa yapılıyor” diyen Burak, “Yasada hatalar var, kanun yapma tekniği açısından ciddi sakıncalar var. İleride dönüşü olmayan zararlar doğuracak. Biran önce bu yanlıştan dönün diyoruz yapılan bu yasa kimsenin hayrına değil. Uluslararası hukukta Türk adaleti için çok ciddi zararlar doğurur. Bundan tüm ülke zarar görecek. Bu bir inatlaşma ya da siyaset meselesi değil. Hukuk tüm siyasileri ortak bir payda buluşturan temel bir kavramdır. Genel geçerdir hukuk, senin hukukun benim hukukum diye bir şey yoktur. Hepimizin hukuku vardır. Doğru neyse orada buluşuruz. O sebeple bu meseleyi siyasi zeminden uzak tutmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

‘DOĞRUNUN YANINDAYIZ’

Abdurrahim Burak son olarak; “Bizim derdimiz bizim kurumumuzda siyaset olmasın. Biz kimsenin arka bahçesinde, ön bahçesinde sözcüsü olmak istemiyoruz. Kimsenin yandaşı ya da karşıtı olmak istemiyoruz. Biz objektif, temel hak ve hürriyetleri korumak paydası güden bir kurumuz. Herkes için adalet isteriz. Hakkı zayi olanların yanındayız. Elbette ki doğru neyse, yapılması gereken neyse biz orada duruyoruz. Bir karşıtlık üzerinden meseleyi, ele almıyoruz. Biz mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz. Eğer bu metin yaşlaşırsa Anayasa mahkemesinde hakkımızı arayacağız. Biz bu yoldan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gelecek kuşağa kötü bir miras bırakmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

06 Tem 2020 - 11:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.