KATLI PAZAR’DA KORONA ÖNLEMİ

Korona virüs salgınına karşı Katlı Pazaryeri esnaflarına eldiven ve maske dağıtıldı. Ancak, esnafların sadece eldiven taktığı görüldü.

SİBEL BULUT ÖZEL HABER

DEZENFEKTE EDİLDİ

Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Katlı Pazaryeri’nde alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi. Kabacan, “Türkiye’yi ve dünyayı saran korona virüsü ile ilgili pazaryerlerinde odamız ile belediye ortak bir çalışma yapmakta. Bütün pazaryerlerimiz dezenfekte edilmekte, belediyemiz tarafından da ilaçlanmaktadır. Biz oda olarak bütün esnafımıza eldiven ve maske dağıttık. Hem halkın sağlığı, hem de esnafımızın sağlığı açısından böyle bir çalışma sergiledik” dedi.

DİKKAT EDİYORUZ

Esnafların kurallara uyduğunu söyleyen Kabacan, “Çarşamba pazarımızda arkadaşlarımız müşterilerimizi kolonyayla karşıladılar. Biz eldiven zorunluluğu gelmeden eldiven dağıttık. Biz esnafımıza mesaj gönderdik. ‘Her alışverişinizde eldiven kullanmanızı rica ediyoruz’ dedik. Bu eldivenleri oda olarak biz kendimiz de aldık. Halkın sağlığı açısından kendi sağlıkları açısından bu gibi tedbirlere dikkat ediyoruz” diye belirtti.

OLUMSUZ HAVA

Muzaffer Kabacan, “Pazaryerlerimizde şu anda olumsuz bir hava var. Pazar yerlerimizde alış-veriş iyi değil. Bu da insanlarımızın dışarıya çıkmamasından kaynaklanıyor. İnsanlar da haklı bir korku, bir endişe var. Dolayısıyla pazarı dolaşmıyorlar. Direk girip gördükleri yerden alış-verişlerini yapıp çıkıyorlar. İnşallah 10-15 gün sonra her şey normale döner, temennimiz budur” şeklinde konuştu.

MARKETLER TEHLİKELİ

Marketlerin pazaryerlerine göre daha tehlikeli olduğunu söyleyen Kabacan, “Artık marketlerden sebzeleri alan kişiler, kendi seçme olayını kaldırsınlar. O da çok tehlikeli. Herkes dokunursa sebze ve meyveye elden ele bulaşır. Çok sakıncalı bir durum. Bu duruma dikkat edilmesi gerekir. Marketlerin bu ortamda bir çare bulmaları gerekir” dedi.

19 Mar 2020 - 22:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.