FİYATLAR NE ZAMAN DÜŞECEK?

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, yüksek seyreden sebze ve meyve fiyatlarının ne zaman normale döneceğini açıkladı.

ÖZEL HABER / NAZİLE AKARSU

Yüksek seyreden sebze ve meyve fiyatları vatandaşların bütçesini zorluyor

ARZ-TALEP DENGESİ

Koronavirüs salgını ve hava şartları nedeniyle sebze ve meyve fiyatları bir türlü düşmedi. Mevsimi olmasına rağmen yüksek seyreden fiyatlar dar gelirli vatandaşların işini iyice zorlaştırdı. Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, üretim ve talep dengesi nedeniyle fiyatların yüksek seyrettiğini ifade etti. Kabacan, “Sebze ve meyvede hava şartları çok büyük bir etkendir. Eğer hava şartları tarlaları çok büyük etkilerse, arz talep dengesi bozulduğu için otomatik olarak fiyat artacaktır. Ama şu anda havalar normal gidiyor. Fiyatlar normale dönecektir. Bu sene ekim bol olduğu için fiyatlar Eylül ayına kadar daha da düşecektir” dedi.

ORTA DİREK YOK OLDU

Ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşların alışveriş yapamadığını aktaran Kabacan, “Artık orta direk diye bir şey kalmadı. Ülkemizin fakiri çok fakir, zengini çok zengin. Bir işçinin aldığı maaş belli; bununla ne kadar yaşanabilirse insanlar yaşıyor. Gelirler çok düşük; insanlar faturalarını mı ödeyecek, alışveriş mi yapacak? Kurban Bayramı geliyor, insanlar ona hazırlık yapmaya çalışıyorlar. Yani yaşam şartları çok zor” ifadelerine yer verdi.

ZOR GÜNLER YAŞADIK

Pandemi sürecinin pazarcılar için de çok zor geçtiğini belirten Kabacan, “Bizim pazarlarımız kapatıldı, haksız olan bir durum yaşandı. Çok büyük sıkıntılar çektik. İnsanları marketlere yönlendirdiler. Pazarlarımız açıldıktan sonra biz müşteri kaybı yaşadık. Çünkü insanlar marketlere gitmeye alıştılar. Salgın nedeniyle pazaryeri kültürü çok darbe gördü” şeklinde konuştu.

03 Tem 2020 - 10:59 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.