BİSİKLETE TALEP ARTTI

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası başlayan "yeni normal" dönemin en önemli şartlarından birinin sosyal mesafe olması sebebiyle, bireysel ulaşım sağlayan bisiklet gözde ulaşım aracı oldu.

BİSİKLETE TALEP ARTTI
BİSİKLETE TALEP ARTTI
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER / ENİS YAVUZ

HER BÜTÇEYE UYGUN

Bisiklet satışı yapan esnaf Mesut Eren, bisiklet kullanımının arttığını belirterek, “Bu sene genel olarak Sakarya’da değil, Türkiye genelinde yüzde 15 artış oldu. İnsanlar kısa mesafede sağlık açısından toplu taşıma araçlarını kullanmayıp, bisikletle gitmeyi tercih ediyorlar. Bizim de tavsiyemiz bu pandemi sürecinde insanların toplu taşıma araçlarını kullanmamalarıdır. Hem ekonomik olarak da insanlar için avantajlı olacaktır. Belediyenin de verdiği destekle birlikte bisiklete olan talep arttı. Yapılan bisiklet yolları, parkurlar, Camili Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin de çok fazla etkisi oldu. Herkesin bütçesine uygun bisiklet mevcut durumda” ifadelerini kullandı.

STOKLARDAKİ BİSİKLETLER TÜKENDİ

Sadece stoklardaki bisikletlerin bittiğini belirten Kemal Şimşek, “İnsanların pandemi sürecinde ‘Bisiklete yöneldi’ söylentileri biraz kandırmaca. Firmalar üretimlerinde bir artış yapmadılar. Sadece stoklarını tükettiler. Normalleşme sonrasında belirli bisikletler hızla tükendi. Bisiklet firmaları fazladan üretim yapmadı. Belki stoklar bitmesi nedeniyle yeni üretim yaparlar, fakat şu anda yok. Üst seviye bisikletler şu anda duruyor, ama orta seviyeli bisikletler tükendi. İnsanlar BİM, A 101 gibi mağazalardaki bisikletleri tüketti. Bizim ülkemizde maalesef bisiklet kültürü bulunmuyor. Almanya’da yılda 5 milyon bisiklet satılırken, Türkiye’de bu sayı sadece 1 milyon” dedi.

İNSANLAR BİLİNÇLENDİ

“İnsanlar pandemi sürecinde bisiklet kullanmaya başladı” diyen Ergün Ersöz, “Pandemi sürecinde insanlar biraz bilinçlendi ve bisiklet, motosiklet kullanmaya başladı. İnsanlar artık kısa mesafelerde toplu taşımayı kullanmamaya başladılar. Haliyle bizim işlerimizde de bir artış oldu. Biz deprem zamanında ve bu sene çok güzel iş yaptık. İşlerimizde yüzde 50 civarında artış oldu. Biz vatandaşlara sağlıkları için bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bisiklet bütçelerine de çok faydalı bir taşıt. Bisiklete binerek hem bütçelerine, hem sağlıklarına katkı sağlayacaklardır” dedi.

07 Tem 2020 - 12:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.