ŞİİRSEVERLERE MUHTEŞEM GECE

Adabilim Okulları bu yıl altıncısını gerçekleştireceği ve geleneksel hale gelen Yedincioğul Şiir akşamları Sakarya Üniversitesi’nde yeniden şiir severlerin karşısına çıkıyor.

EŞSİZ ESERLER

Edebiyatımızın en güzel şiirlerinin öğrenci ve şairler tarafından yorumlanacağı program 24 Şubat Salı akşamı saat 19:34’de Sakarya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde şiir ve edebiyat dostları ile buluşacak. Programda Mehmet Akif Ersoy’dan İsmet Özel’e Necip Fazıl Kısakürek’ten, Bahattin Karakoç’a kadar edebiyatımıza eşsiz eserler kazandıran şairlerimizin unutulmayan şiirleri ile anılacağı programda şiirin yanı sıra Anadolu’nun farklı yörelerinden sevilen Türküler ve Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserleri yine öğrencilerin dilinde hayat bulacak.

DAVET ETTİ

Program ile ilgili konuşan Adabilim Okulları Genel Müdürü Ahmet Özen, “Şiir bizim medeniyetimizin en temel öğelerinde biri. Biz Okul olarak okumaya, yazmaya, şiire ve şaire ayrı bir önem atfediyoruz. 5 yıl önce başladığımız şiir yolculuğunun bu yıl altıncısını geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Sakarya Üniversitemizin de desteğiyle Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştireceğiz. Şiirin şuura tebdil etmesi, yeni umut fidanlarını yeşertmesi temennisiyle tüm Sakaryalıları; kalplerimizin katılığını izale etmek ve fikir dünyamızda yeni kapılar açmak için Mehmet Akiflerin, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların seslerine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi. /İsmail Erken

24 Şub 2020 - 17:26 - Kültür Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.