OYUNCU MERAKLI BİR VARLIKTIR

Büyükşehir Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Oyuncunun Yolculuğu’ isimli söyleşide Sakaryalı kültür sanat dostlarıyla bir araya gelen Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, “Hayretin peşinde koşan hayreti merak eden bir varlıktır oyuncu.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat EtkinlikleriOyunculuğun Yolculuğu’ adlı söyleşi programı ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programına Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel ile çok sayıda kültür sanat dostu katıldı. Program sonrası Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce ile bir araya geldi. Sakarya’nın kültür ve sanat alanında önemli adımlar attığını dile getiren Başkan Yüce, Türkoğlu’na Ofis Sanat Merkezi’ni gezdirdi.

Oyuncu meraklı ve ne yaptığının farkında olan kişidir

Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, “Bir oyuncu dolu dolu bekler. Mesaili bir iş yapmıyoruz dolayısı ile boş zamanı olan oyuncu yoktur. Hayretin peşinde koşan hayreti merak eden bir varlıktır oyuncu. Bir oyuncu okullu da olabilir alaylı da olabilir. Alaylı demek bir oyuncunun yanına gidersin önce çırak olursun sonra kalfa sonra da beline kuşak bağlayıp usta olup çıkarsın. Oyuncu meraklı ve ne yaptığının farkında olan kişidir. Oyuncu bilmek zorundadır. İdeal bir oyuncu hiç açık vermeden ne yapması gerekiyorsa onu yapan kişidir” dedi.

Şöhret Oyuncunun Gölgesi Olmalıdır

Türkoğlu, “Cazip bir meslek gibi görünür oyunculuk çünkü şöhret var sonunda. Mesleğin en tehlikeli kısmı da şöhret kısmıdır zaten. Bir oyuncaya yapılacak en kötü şey bol bol alkışlamak ve övmektir. Bizim hocalarımız bizi beğenmiyorlardı ve bu iyi bir şeydi. Şöhreti bilenler zehirli bal diye tarif etmişlerdir. Parayı unutmanız lazım çünkü oyuncunun gölgelisi olmalıdır şöhret. Popüler her zaman kötü değildir, tıpkı zehirin içinde ki bal gibi onun içinde de bir nebze iyilik de vardır. Güncel ve popüler olanı da kaçırmadan geçmişide unutmadan kendinizi sürekli güncellemek sürekli bir bilgi akışı gerekli bir oyuncu için” dedi.

06 Mar 2020 - 12:49 - Kültür Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.