İZİNDEYİZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk her ölüm yıldönümünde olduğu gibi bu yıl da saygı ve minnetle anılacak. Gazeteler “Atam izindeyiz” diye manşet atacaklar.

Gerçekten de öyle mi?

Atatürk’ün kurduğu bu hükümeti sonuna kadar koruyor muyuz? Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkıyor muyuz? Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkıyor muyuz? Sadece Atatürk’ü bir günlüğüne mi hatırlayacağız?

Ata’mızın öldüğü saat olan 09.05’te hepimiz ayakta olacak mıyız? Ata’mız için ağlayacak mıyız?

Yeni doğan ve yetişmekte olan çocuklara Atatürk ve Cumhuriyet bilincini aşılıyor muyuz?

Ben her şeye rağmen çok umutluyum. Çünkü Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti koruyan, bu ülkeye sahip çıkan genç bir nesil yetişiyor. Herkes bilmeli ki Türk gençliği ne Atatürk’ü ne devrimlerini ne de kurduğu bu ülkeyi hiçbir zaman unutmuyor. Bu ülkeye zarar vermek isteyenlerin dimdik karşısında duruyor.

Gençliğin ve Türk milletinin Atatürk’e olan bağlılığını, sadakatini ve hayranlığını nereden mi biliyoruz. Çünkü görüyoruz, hissediyoruz.

Her yıl 10 Kasım’da saat 09.05’te o acı sirenler çalmaya başlıyor ve herkesi bir hüzün kaplıyor. O saatte bir dakikalığına hayat duruyor.

Bu ülkenin gençliği Atatürk’ü her zaman hatırlayacak. Belki Atatürk’ü daha doğru dürüst tanımamış, daha konuşmayı yeni sökmüş bir çocuk ailesinin Atatürk sevgisi aşılaması sayesinde Atatürk için ağlayacak. Ama gençler hüzünlü de olsa gururlu çünkü onlar Atatürk’ün nesli.

Atatürk’ün vefatından sonra arkasından çok şey söylendi. Ve bugün de söylenmeye devam ediyor. Bazıları hakaret ediyor ama bu halk ne kör ne de vefasız. Herkes Atasına dil uzatanların cevabını ve cezasını veriyor.

Bu ülke ne kör nede nankör, Ata’sına her zaman sahip çıkar. Atam sen merak etme yerinde rahat uyu. Türk milleti seni unutmadı ve unutmayacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nazile Akarsu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.